facebook

Нафта повернулася до ціни в $ 50

“Чорне золото” дорожчає на даних про зниження запасів у США,

67_main

Нафта дорожчає на даних про запаси нафти на американському ринку, які можуть свідчити про тенденцію до відновлення балансу між попитом і пропозицією на світовому ринку вуглеводнів.

Так, котирування серпневих ф’ючерсів на марку Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшувалися до $ 50 за барель. Ціни контрактів на марку WTI на серпень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) росла до $ 49,4 за барель.

а даними Управління за інформацією в галузі енергетики (EIA) міністерства енергетики США, комерційні запаси нафти минулого тижня скоротилися на 4,053 млн барелів. Показник падає за підсумками шостого тижня поспіль – і це найтриваліший період більш ніж за рік. Видобуток нафти в США також знижується.

При цьому паніка серед інвесторів, що послідувала за рішенням Великобританії покинути ЄС, сходить нанівець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пропозиція нафти в світі знизилося через пожежі в Канаді, страйків в Кувейті і у Франції, економічних проблем в Венесуелі і політичних хвилювань в Нігерії і Лівії. Тим часом попит на паливо в Китаї і Індії, найбільших економіках, що розвиваються світу, продовжує активно рости.

Крім того, видобуток нафти в Норвегії, яка виробляє 2,1% нафти в світі, може знизитися через страйк працівників нафтогазової галузі. Вони вимагають нових умов оплати праці та погрожують вийти на акцію протесту, якщо угода не буде досягнуто до 1 липня.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...