facebook

“Батьківщина” не визначилась, чи буде голосувати за зняття недоторканності з Онищенка, – нардеп

Євтушок підкреслив, що перед тим як визначитися з голосуванням, потрібно подивитися, наскільки професійно підготовлено відповідне подання

241609

Фракція “Батьківщина” на своєму засіданні вирішить, чи голосувати за позбавлення недоторканності з нардепа від “Волі народу” Олександра Онищенка. Про це у “Вечірньому праймі” на телеканалі “112 Україна” заявив нардеп Сергій Євтушок.

Євтушок підкреслив, що перед тим як визначитися щодо голосування, потрібно подивитися, наскільки професійно підготовлено відповідне подання.

“Насправді потрібно дивитися це подання, наскільки воно професійно підготовлено. Якщо там таке ж подання, як і було на Клюєва, або, приміром, депутат Онищенко звинувачується в тому, що хотів оптимізувати свої фінансові ресурси і звернувся з такою пропозицією. І працівники ДФС, зокрема керівник ДФС Насіров, поставив свій підпис щодо реструктуризації цього великого боргу, то тут потрібно питати, чому він туди свій підпис ставив, і мені здається, що тут Насірова треба залучати, а не бізнесмена, який хоче оптимізувати, або будь-який бізнесмен захотів би сплатити борг не відразу, а частинами”, – зазначив Євтушок.

“Чи буде проголосовано? Не знаю. Спрогнозую: якщо буде якісне подання, то, можливо, будуть голоси. Ми це будемо розглядати на засіданні фракції, зараз детально дивитися на саме подання, у всіх трьох випадках, і будемо визначатися, як будемо голосувати”, – пояснив народний депутат.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомлялося, сьогодні регламентний комітет ВР визнав законним подання ГПУ щодо зняття недоторканності та надання дозволу на арешт нардепа від “Волі народу” Олександра Онищенка. Рішення було прийнято одноголосно.

Нагадаємо, 19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у “газовій справі”, в якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд – це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Сьогодні в НАБУ заявили про затримання одинадцятого фігуранта цієї справи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...