facebook

Москва подовжила дію продовольчих контрсанкцій до кінця 2017 року

Володимир Путін подовжив дію продовольчого ембарго щодо країн, які запровадили санкції проти Росії, до кінця 2017 року. Водночас Кремль розпочав процес нормалізації економічних відносин з Туреччиною.

0,,18628475_303,00

Дію російських продовольчих торговельних обмежень щодо країн, які запровадили санкції стосовно Росії, подовжено з 6 серпня 2016 до кінця 2017 року. Це передбачає указ президента Росії Володимира Путіна, оприлюднений у середу, 29 червня, на російському офіційному порталі правової інформації. Згідно з указом, уряд РФ отримує повноваження у разі необхідності вносити пропозиції про зміну термінів дії обмежувальних заходів.

У міністерстві сільського господарства РФ агентству “Інтерфакс” повідомили, що список сільгосппродукції та продовольства, що підпадає під санкції, розширювати не планують, йдеться лише про подовження дії чинних обмежень.

Нагадаємо, постійні представники 28 держав-членів ЄС домовилися про продовження санкцій щодо РФ ще на півроку. Таким чином, обмежувальні заходи ЄС залишатимуться чинними до кінця січня 2017 року.

Кремль нормалізує відносини з Туреччиною

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас Москва розпочала вживати заходи, спрямовані на відновлення відносин з Анкарою. 29 червня Путін доручив російському уряду розпочати роботу з нормалізації торговельно-економічних відносин з Туреччиною. За словами Путіна, це стало реакцією на лист турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

“Після листа президента Туреччини на нашу адресу ухвалено рішення розпочати процес нормалізації відносин з турецькими партнерами”, – сказав Путін на зустрічі з членами російського уряду, цитує “Інтерфакс”.

Зокрема, Путін зазначив, що Росія скасовує адміністративні обмеження в сфері туризму. За його словами, Ердоган запевнив, що керівництво Туреччини докладе всіх зусиль, аби гарантувати безпеку російських громадян на території країни.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...