facebook

Росія: глава ЦВК відмовилася допустити партію Навального до виборів

Глава Центрвиборчкому Росії Елла Памфілова відмовилася допустити Партію прогресу Олексія Навального до виборів в Держдуму.

84EAB19B-87CC-4BFB-A2DD-81483A2DCB3F_w640_r1_s_cx0_cy2_cw0

«Не можна боротися з порушенням закону незаконним способом», – відповіла Памфілова на лист опозиційного політика, в якому він просить президента Володимира Путіна, главу уряду Дмитра Медведєва і голови ЦВК відновити реєстрацію Партії прогресу в Мін’юсті і тим самим допустити її до парламентських виборів.

На думку Памфілової, Центрвиборчком не може вийти за рамки своїх повноважень для забезпечення привілейованої участі Партії прогресу у виборах.

Допуск партії на вибори в обхід закону «викличе нерозуміння з боку всіх законослухняних громадян Росії», впевнена Памфілова.

Раніше в листі Навальний наголосив, що Партія прогресу має найбільший рівень підтримки серед демократичних партій і для її участі у виборах потрібне тільки рішення прем’єра Медведєва про скасування ліквідації партії, згода ЦВК використовувати російську Конституцію як документ прямої дії і допуск самого Навального на вибори.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Минулого тижня прихильники Навального провели пікети біля будівлі ЦВК в Москві з вимогою допустити партію до виборів в Держдуму.

Партія прогресу була зареєстрована в лютому 2014 року. У квітні 2015 роки її реєстрація була скасована Мін’юстом, а саму партії ліквідували. Навальний вважає це рішення незаконним.

Сам Олексій Навальний позбавлений права балотуватися в Держдуму в зв’язку з наявними у нього судимостями у справах «Кировлеса» і «Ів Роше», які він сам, його прихильники і правозахисники вважають політичними.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...