facebook

Путін осоромився з пам’ятником російському імператорові: його підняли на сміх

У мережі підняли на сміх відкритий в окупованому Росією Криму пам’ятник імператору Олександру III.

Як пише “Ехо Москви”, в неділю, 19 листопада, Володимир Путін особисто прилетів до Криму для відкриття пам’ятника правителю з роду Романових. Однак чотириметровий пам’ятник, незважаючи на свій поважний вигляд, виявився черговим безграмотним і наспіх зробленим виробом.

“Ми відкриваємо пам’ятник видатному державному діячеві і патріоту, людині сильній характеру, мужності і незламності волі”, – заявив Путін під час свого виступу.

Пам’ятник виготовлений із бронзи – Олександр III зображений сидячим на зрубі дерева у військовій формі, спираючись на меч.

Позаду імператора – горизонтальна стела з двоголовим орлом, на рельєфі якої показані нібито різні досягнення його епохи: створення літака Можайського і гвинтівки Мосіна, будівництво заводів і фабрик, а також Транссиб, храм Христа Спасителя, Третьяковська галерея, Історичний музей. А також перераховані видатні діячі того часу: Федір Достоєвський, Лев Толстой, Микола Пржевальський, Петро Чайковський, Дмитро Менделєєв та інші.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак, як пише джерело, письменник Федір Достоєвський ні дня не прожив при правлінні Олександра III. Він помер за 30 днів до того, як був убитий Олександр II.

Літак Можайського розроблявся ще з 1870-х і його випробування пройшли на самому початку царювання Олександра III, проте літак все одно не злетів.

Офіційна дата заснування Історичного музею – 1872 рік. “Музей імені Його Імператорської Високості Государя Спадкоємця Цесаревича” був заснований указом імператора Олександра II.

Письменник Лев Толстой написав свої найзнаменитіші книги – “Війна і мир” і “Анна Кареніна” ще за Олександра II. І жив ще досить довго за Миколи II.

Пржевальський основний масив подорожей здійснив за Олександра II, а не за Олександра III.

Менделєєв відкрив періодичний закон у 1869 році, тобто за Олександра II.

Більш того, як зазначили знавці, на монумент помістили цитату, яка також не належить Олександру III.

“У Росії є тільки двоє союзників – її армія і флот”, – викарбовано під ім’ям імператора.

Однак на ділі фраза належить російському військовому міністру Ванновському.

Користувачі мережі посміялися над низкою фейків і закликали “різати монумент болгаркою до чортової матері”.

“Росія все більше нагадує замшілу напіврозвалену хату з помпезно-фальшивим історичним фасадом”, – зазначили в дискусіях.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...