facebook

Діти гріли сестричку кошенятами: у Бердичеві жінка на дві доби залишила малих дітей без їжі у холодному будинку(відео)

На Житомирщині поліція і соцслужби визволили з голодного і холодного полону трьох дітей. Як з’ясувалося, діти, найстаршому з яких – 8, а наймолодшій дівчинці – 3 роки, вже більше 2 діб перебувають самі в холодній хаті, а з їжі у них – тільки миска з кашею і цибулею.

До Бердичівського відділу поліції звернулися працівники міської служби у справах дітей з повідомленням про тривалу відсутность 8-річного хлопчика в школі і можливе невиконання матір’ю батьківських обов’язків.

Отже, поліцейські разом з соціальними працівниками вирушили за адресою проживання дитини. На місці виявилося, що будинок замкнений, проте в будинку знаходяться діти, повідомляє ТСН.

“Старший хлопчик через вікно повідомив нам, що мама закрила їх 2 дні тому і пішла, залишивши гречану кашу і порізану цибулину. І додав, що вони сильно замерзли і хочуть їсти, а молодша сестричка постійно плаче”, – розповів інспектор ювенальної превенції Бердичівського відділу поліції Олеся Чубоха.

Поліцейським вдалося знайти 27-річну матір та змусити її повернутися додому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У будинку панувала повна антисанітарія і холод, адже будинок відключений від опалення. Щоб зігріти молодшу сестричку, старші хлопчики, самі ледь одягнені, підкладали їй в ліжко кошенят”, – повідомили подробиці події в поліції.

При таких обставинах дітей у віці 3, 6 і 8 років в супроводі працівників служби у справах дітей відправили в місцеву лікарню. Медики діагностували у них переохолодження і простудні захворювання.

“Діти були брудні, з неприємним запахом, замерзлі і дуже голодні”, – розповіла лікар інфекційного відділення Бердичівської ТМО Надія Шішмінцева.

“В першу чергу, ми їх відмили і нагодували, а наша медсестра принесла з дому чистий дитячий одяг”, – додала вона. Зараз діти знаходяться на лікуванні, мати навідується до них ввечері і залишається на ніч. Вранці ж вона йде по власних справах.

“Жінка виховує дітей сама, тому перебуває на обліку в Бердичівському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді як така, що опинилася в складних життєвих обставинах”, – розповіла начальник Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко. “Однак раніше вона в поле зору поліції не потрапляла, до адміністративної або кримінальної відповідальності не притягувалася, спиpтним не зловживає. Повідомлень про недогляд дітей – також не було. Однак тепер ситуація в цій сім’ї буде перебувати під особливим нашим контролем”, – сказала вона.

Зараз вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру доcyдових poзслідувань за ч.1 ст.135 (Залишення в нeбезпеці) Кpимінального кодексу України. Поліцією піднімається питання про позбавлення матері батьківських прав. Також жінці може загpoжувати обмеження або позбавлення волі на строк до 2 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...