facebook

Фаріон влаштувала в прямому ефірі перепалку через українську мову (відео)

Журналіст Дмитро Гордон і відома своєю радикальною мовною позицією екс-нардеп від “Свободи” Ірина Фаріон влаштували словесну суперечку в прямому ефірі телеканалу 112 Україна через пропозиції останньої не давати роботу і освіту тим, хто не говорить українською.

Так, Фаріон заявила, що ті, хто не використовує українську мову, нібито порушують 10 статтю Конституції України, повідомляє “Обозреватель”.

“Мова – це не щось зі сфери смаків, це – категорія влади. Чия мова – того й влада! Українська держава стане незалежною тільки тоді, коли українська мова буде переважати на кожному кроці! Робити це потрібно жорстко і безапеляційно: роботу не дати, освіту не дати – і заспівають відразу ж на наступний день! Якщо ти живеш на цій землі, якого біса, ти не говориш на її мові?” – впевнена екс-нардеп.

Фаріон зазначила, що здобути роботу або освіту, не знаючи державної мови тієї чи іншої країни, неможливо ніде в світі.

Після цього Гордон заявив, що виступає за те, щоб єдиною державною мовою була українська і депутати виступали виключно на ній, при цьому в звичайному житті необхідно давати людям можливість говорити на будь-якій мові.

Гордон заявив, що вважає, що багато в чому через Фаріон і людей з такою ж позицією Україна втратила Крим і частину Донбасу.

“Тому, слухаючи вас, я приходжу до думки, що ви – або агент Кpемля, або пcихічно хвора”, – заявив журналіст, закликавши Фаріон пройти детектор брехні на предмет її вербування ФCБ, на що та погодилася і заявила, що завдяки таким людям, як вона, Україна досі існує.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також вона порадила Гордону терміново полікуватися від “pабської залежності”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...