facebook

“Українською мовою буде говорити кожен!”:Порошенко зробив гучну заяву

Завдяки реформі посилиться роль державної української мови в освіті. Окрім того, права національних меншин будуть захищені.

Про це написав Президент України Петро Порошенко у своєму Facebook., передає Корупція.Інфо.

“Українською мовою буде говорити кожен українець! Освітньою реформою ми повертаємо українську мову українцям, посилюючи її роль в освіті. У той же час ми продовжуємо захищати права національних меншин”, – йдеться у повідомленні.

Глава держави додав, що людина, яка закінчує українську школу, має розмовляти українською, і бажано – ще декількома мовами.

Нагадаємо, 25 вересня новий закон “Про освіту” підписав президент України Петро Порошенко.

“Це – одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої”, – зазначив Порошенко.

У прес-службі відзначили, що Президент особливо наголосив, що закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі. Закон забезпечує рівні можливості для всіх, бо гарантує кожному випускнику високий рівень володіння мовою, необхідний для успішної кар’єри в Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В той же час, за даними прес-служби, Глава держави підкреслив важливість неухильного дотримання при здобутті освіти гуманітарних прав національних меншин, які проживають на території України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...