facebook

Де провести новорічні канікули 2018: 5 бюджетних гірськолижних курортів Європи (ціна, проїзд)

Вже вирішила, куди поїдеш на новорічні канікули 2018? Як тобі варіант гірськолижного відпочинку? Зимовий гірськолижний відпочинок за кордоном – це не завжди коштовні подорожі. І якщо ти хочеш бюджетно відпочити за межами країни, то прислухайся до наступних рекомендацій.

Практично всі недорогі курорти розташовані в Східній Європі, що здешевлює дорогу до них. Відпочинок в будь-якому місці з наступних варіантів можна поєднати з цікавою культурною програмою. Більшість курортів орієнтовані для лижників і сноубордистів починаючого і середнього рівня, при цьому кожна місцевість пропонує важкі (чорні) траси для професіоналів.

Луосто, Фінляндія

Гірськолижний курорт в самому серці Лапландії. Ідеальний варіант для тих, хто хоче кататися на лоні незайманої природи. Місцеві схили розраховані як на новачків, так і на просунутих лижників. Для дітей і початківців на курорті Луосто відкрита гірськолижна школа.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Лижний сезон: листопад-травень;
Траси: 8, 2 з яких дитячі;
Підйомники: 6, з яких 4 бугельних, 2 крісельних;
Сноуборд-парк: 2 халф-пайпа;
Ski-pass: 1 день – 27 € (дорослий), 22 € (дитячий, до 12 років); на 3 дні 55 € (дорослий), 40 € (дитячий); на 7 днів – 110 € (дорослий), 85 € (дитячий);

Прокат спорядження: гірськолижний комплект: 1 день 22 € (дорослі), 13 € (діти до 12 років). Тиждень 80 € (дорослі), 48 € (діти). Сноуборд + ботинки: 1 день 26 € (дорослі), 13 € (діти до 12 років);
Розваги: управляти собачою або оленячою упряжкою, спостерігати полярне сяйво, відвідати село Йолла Пуки (фінський Санта-Клаус), єдиний діючий в Європі аметистовий рудник, де можна спуститися в справжню шахту і стати володарем аметисту, аквапарк.

Пампорово, Болгарія

Найбільш південний і теплий гірськолижний курорт в Болгарії розташований в Родопських горах. Ця місцевість відома своїми самобутніми фольклорними традиціями. На горі Сніжанка розташований оглядовий майданчик телевізійної вежі, з якої відкривається вид на Родопські гори, в гарну погоду можна побачити Егейське море.

Лижний сезон: з грудня по квітень;
Траси: 73% трас для початківців, 18% середньої складності, 9% складних;
Траси для бігових лиж: 34 км;
Підйомники: 18, з яких 13 бугельних, решта крісельні;
Ski-pass: 3 дня: дорослі € 68, діти від 12 років 44. 6 днів: дорослі € 109, діти 74. 13 днів: дорослі € 204, діти 133;

Прокат спорядження: прокат гірських лиж + гірськолижного взуття + абонемент на підйомники: 3 дня: € 97 дорослим, дітям 68. 6 днів: € 170 дорослим, дітям 119. 12 днів: € 327 дорослим, дітям 228;
Гірськолижна школа: 50 інструкторів;
Розваги: боулінг, басейн, фітнес-центр, сауна. На курорті влаштовуються “лижні карнавали”, лижні шоу-програми та розважальні вечори. Радимо скуштувати чудові страви місцевої родопської кухні і віддати належне відомим у всьому світі болгарським винам.

Закопане, Польща

“Зимова столиця” Польщі. Курорт розташований на південному заході, у підніжжя єдиних в країні гір альпійського стилю. Тут є кілька катальних зон і десять гірськолижних комплексів. У Закопане приваблюють туристів не тільки лижні траси і пішохідні маршрути, але і своєрідний гуральський фольклор, і мальовнича дерев’яна архітектура, помилуватися якою можна на фоні гори Гевонт. Закопане ось вже більше ста років є центром культурного життя, що дає натхнення артистам і художникам.

Лижний сезон: з грудня по квітень;
Траси: загальна протяжність – більше 65 км;
Траси для бігових лиж: 50 км;
Підйомники: 21, з них 13 бугельних, 6 крісельних, 1 кабіна, 1 вагон;
Ski-pass: на 1 день на фунікулер Губалувка і підйомники € 17, півдня € 12; 10 підйомів (дорослі / діти) € 12/7; на 1 день канатна дорога Каспрови Верх € 21; на 1 день крісельні підйомники в Каспрови Верх € 16. Один підйом на канатних і бугельних дорогах від € 1;

Прокат спорядження: € 8-10 на день залежно від рівня екіпіровки і терміну оренди;
Лижна школа: € 15 на годину з людини або € 35 для 5-8 осіб; за цілий день (6 годин) € 70 за 1 людину (включаючи скі-пас);

Розваги: можна ходити по музеях (їх тут декілька), зайнятися шопінгом, гуляти по мальовничих вуличках, милуючись унікальними дерев’яними віллами, розважатися в аквапарку і здійснювати пішохідні прогулянки в гори. Відкритий басейн, що працює цілий рік, з водою з геотермального джерела, а також криті басейни. Ковзанкова доріжка.

Бохінь, Словенія

Курорт в Юліанських Альпах. Тут випадає істотно більше снігу, ніж на інших гірськолижних курортах. Утворений декількома гірськолижними центрами. Найвідоміші – Вогел, Кобла і Сорішка Планіна. Первинна природа, унікальна для Європи екологічна чистота є причиною гордості словенців. У січні на території курорту проводиться етап Кубка світу з бігових лиж, у лютому – фестиваль повітряних куль.

Лижний сезон: з грудня по квітень;
Траси: рівнинні траси довжиною 50 км; Довжина бігових трас: 8 км; Санна траса: 1000 м;
Підйомники: 15. З них 7 бугельних, 7 крісельних, 1 кабінний;
Ski-pass: 1 день: дорослі € 26,00, діти 17. 5/7 днів: дорослі € 121,00, діти 78. 10/14 днів: дорослі € 241,00, діти 156;

Прокат спорядження: 1 день: дорослі € 19,00, діти 11. 3 дня: дорослі € 48,00, діти 31. 5 днів: дорослі € 72,00, діти 48. 7 днів: дорослі € 87,00, діти 60;
Розваги: грати в керлінг і кататися на ковзанах. Зимовий парашутінг в тандемі, ряд закусочних і ресторанчиків. Екскурсії в Любляну, на знамениту фабрику лиж і сноубордів Elan, або в сусідні Австрію та Італію.

Пояно Брашов, Румунія

Курорт розташований на висоті 1030 метрів посеред хвойного лісу в залитій сонцем долині. Його часто називають “сонячна поляна”. Тут варто скуштувати національні страви і подивитися фольклорні шоу за участю румунських музикантів і танцюристів. Крім того, вартість навчання в гірськолижних школах Румунії – найнижча в Європі.

Лижний сезон: грудень – середина березня;
Траси: 12 трас; Траси для бігових лиж: 3 км;
Підйомники: 10. З них 6 бугельних, 3 кабінних, 2 гандоли;
Трампліни: 2;
Ski-pass: 1 день: дорослі € 19,00, діти 11. 10 днів: дорослі € 202,00, діти 123

Прокат спорядження: лижі (набір) на 6 днів 60 євро для дорослих, 42 євро для дітей;
Школа гірськолижного катання: 6 днів (по 4:00 в день) 80 євро;
Розваги: поплавати в басейні, навчитися їздити верхи на коні. можна відправитися на екскурсію в Замок графа Дракули (Замок Бран). Для любителів екстремальних видів спорту пропонуються польоти на параплані, як з інструктором, так і без нього.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...