facebook

Чорна п’ятниця 2017: де і коли в Україні розпочнеться сезон знижок

В Україні Чорна п’ятниця стартує 24 листопада, яка триватиме також на вихідних, повідомляє Gazeta.ua.

Ця традиція виникла ще в XIX столітті в США після дня подяки, оскільки в п’ятницю там стартує традиційний різдвяний сезон розпродажів.

День подяки припадає на 4-ий четвер листопада, а Чорна п’ятниця випадає в проміжок часу з 23 по 30 листопада. Кілька років тому ця традиція прийшла і в Україну.

В цей час американці намагаються брати відгул і вже опівночі штурмують магазини, які дають першим покупцям знижку від 50-80%. Деякі магазини відкриваються в 5-6 ранку. За статистикою, 50% всіх покупок, які за рік роблять американці, відбуваються в проміжок між Днем подяки і Різдвом.

Українська традиція не сильно схожа на американську. Більшість магазинів спеціально підвищують ціни напередодні Чорної п’ятниці, щоб потім їх знизити до звичайних. В основному знижки обіцяють в інтернет магазинах. Деякі товари обіцяють продавати за 10% від їхньої вартості.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На даний момент Black Friday оголосили такі торгові центри: Ocean Plaza, Dream Town, “Гулівер”.

Не варто забувати і про покупки в інтернеті, адже відомі магазини зі світовим ім’ям вже готуються до розпродажів.

Black Friday на Aliexpress стартує 24 листопада о 9 ранку за київським часом і триватиме три дні – до 26 листопада. Модератори торгового майданчика обіцяють знижки до 70%.Важливо, 11 листопада на Aliexpress теж великі знижки напередодні Чорної п’ятниці.

Також варто заглянути і на сайт Amazon, де щасливчиків, які встигнуть додати потрібний товар в корзину першими, чекають небувалі знижки 24 листопада.

Що стосується українських сайтів, то Чорну п’ятницю вже анонсували Rozetka і “Цитрус”, правда, про яку знижку йде мова, поки не ясно.

Декілька порад: складіть список необхідних речей заздалегідь, визначте бюджет покупок, дізнайтесь реальну вартість речей напередодні Чорної п’ятниці, відкладіть потрібну річ в корзину, якщо збираєтеся здійснити шопінг в інтернеті і купуйте виважено.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...