facebook

Пізнє батьківство небезпечно: вчені назвали найкращий вік чоловіків для зачаття

Американські вчені з’ясували, що умови формування зародків залежать від віку майбутнього батька.

Як повідомляє Рідус, ембріони зі сперми молодих чоловіків розвиваються набагато швидше, ніж зародки з клітин літніх партнерів. Такі висновки озвучили фахівці на конференції Американського товариства репродуктивної медицини.

Виявилося, що з віком сперма чоловіків накопичує мутації. Також підвищується схильність до анеуплоїдії (ненормальної кількості хромосом у клітині). Все це збільшує вірогідність зачаття нездорового ембріона.

Щоб встановити це, дослідники з наукового центру Бостона вивчили чоловіків у віці від 25 до 55 років. Подібні дефекти зустрічалися в основному у випробовуваних старше 50 років.

Вчені проаналізували відеозаписи розвитку 3532 ембріонів 527 гетеросексуальних пар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ембріони, отримані зі сперми чоловіків старше 50 років, розвивалися на 35% повільніше, ніж зародки від партнерів до 35 років.

Зачаття від чоловіків старшого віку загрожує ще тим, що ембріон на 4,3% пізніше досягає стадії бластоцисти і, отже, пізніше прикріплюється до стінки матки.

Раніше бельгійські вчені опублікували тривожну доповідь, що стосується зачатих за допомогою ЕКЗ дітей.

Відповідно до їхніх висновків, хлопчики, що з’явилися на світ у результаті штучного запліднення, виявилися в зоні підвищеного ризику безпліддя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...