facebook

Обіг наркотиків у школах б’є всі рекорди: що потрібно знати і як вберегти дітей

Найновіший “тренд” серед сучасних школярів – недитячі льодяники під смачною назвою “суниця”, які містять наркотичну речовину. Наркоторговці спочатку роздають підліткам такі цукерки безкоштовно, а коли дитина отримає залежність, продають вже за гроші. Наразі одна “ягідка” коштує 300 гривень, а п’ять йдуть зі знижкою у 1300 гривень.

Наразі підлітки заможних батьків у великих містах-мегаполісах поблизу навчальних закладів досить легко можуть дістати як “суниці”, так і інші наркотики, пише Народна Правда з посиланням на Репортер.

Окрім того, серед школярів у широкому обігу психотропні речовини, які поширилися Україною ще три роки тому – т.зв. “спайси”, “солі” та “марки”. Рекламні, на перший погляд, нейтральні написи, з адресою наркобариг у месенджерах, з’являються на парканах досить регулярно і придбати наркотики для тих, хто “в темі”, не проблема.

Правоохоронці з’ясували, що психотропи потрапляють в українські школи через окуповані Крим та Донбас, куди наркотики доставляють з РФ. Також психотропи потрапляють в Україну прямо з Китаю та Індії.

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України Юрія Буковського, правоохоронцям відомо про 105 груп у соцмережах, через які збували наркотичні засоби з використанням мережі інтернет, хоча минулого року їх було лише 11.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім того, зауважив поліцейський, що вже незабаром, наркотики особисто на вулицях не продаватимуться, а перейдуть у “цифровий формат” — тобто покупець перерахував гроші, отримав фото з місцезнаходженням об’єкту і може у зручний час забрати наркотики зі схованки.

Наркологи підтверджують факт масового вживання психотропів школярами і збільшення звернень через це в останні роки. Як у свою чергу зазначив психіатр наркологічної клініки Петра і Павла Владислав Сова, щомісяця у закладі фіксують 2-3 випадки звернень від батьків, неповнолітні діти яких вживали наркотики. У жовтні, скажімо, до клініки потрапило семеро підлітків 13-15 років, четверо з яких у дуже тяжкому стані з порушеннями руху, маренням та галюцинаціями. Із цих семи підлітків п’ятеро – дівчата.

Психотропи найжахливіше діють на дитячий організм, оскільки у них виникають найтяжчі шизофренічні психози з мареннями, галюцинаціями, порушенням роботи вищої нервової діяльності, що лікується дуже складно й часто призводить до інвалідності.

Зазначимо, згідно статистики, від важких наркотиків в Україні щороку помирає 10 тисяч людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...