facebook

З 26 жовтня українських водіїв чекають суворіші штрафи за неправильну парковку

В першу чергу закон посилює покарання для водіїв, які паркуються на місцях для інвалідів. Відтепер за зупинку або стоянку автомобіля на місцях, на яких знаками або розміткою дозволена зупинка або стоянка тільки для водіїв з інвалідністю, звичайним автомобілістам доведеться заплатити штраф у розмірі від 1020 до 1700 грн.

У таку ж суму обійдеться і створення перешкод у зупинці або стоянці водіям з інвалідністю або неправомірне використання на машині розпізнавального знака, що свідчить про інвалідність.

Новий закон передбачає, що поліцейські будуть прямо на місці порушення виносити постанову про штраф. Незаконно припарковані на місці для інвалідів машини відтепер підлягають евакуації. При цьому автомобілі без знака «водій з інвалідністю» будуть евакуювати незалежно від того, перешкоджають вони парковці чи ні.

Якщо на парковці немає спеціальних позначень місць для інвалідів, то водій з інвалідністю може припаркувати свій транспортний засіб на будь-якому іншому місці. В цьому випадку парковка для нього буде безкоштовною.

Також закон передбачає, що місця для водіїв з інвалідністю повинні складати як мінімум 10% від загальної кількості місць на парковці. Їх потрібно розміщувати як можна ближче до входу в будівлю і житлові будинки або ж виїзду з парковки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо власники майданчиків і паркомісць не створять умов і не виділять місць для безоплатного паркування водіїв з інвалідністю, на них можуть накласти штраф у розмірі від 1020 до 1700 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...