facebook

Цей 10-місячний хлопчик завважки з 9-річну дитину: родина рятує малюка як може

10-місячне немовля з рідкісним захворюванням вже важить стільки ж, скільки 9-річна дитина.

Луїс Мануель з Мексики, якому лише 10 місяців, важить 30 кілограмів. Лікарі сказали його батькам з міста Текоман, що у їхнього сина може бути синдром Прадера-Віллі.

Зараз батьки хлопчика приступили до збору коштів, оскільки, за їхніми словами, якщо діагноз підтвердиться, вони просто не зможуть забезпечити медичний догляд за сином. Адже подібне лікування складається з серії ін’єкцій гормонів, кожна з яких коштує близько 530 доларів. При народженні Луїс Мануель важив звичайні 3,5 кілограма, але загрозливо швидко почав набирати вагу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Його мати Ізабель Пантоя розповідає:

«Уже через місяць ми помітили, що йому не підходить одяг, і ми повинні були одягати його в одяг для однорічних і навіть дворічних дітей. Ми бачили, як наша дитина швидко набирає вагу. Іноді він не міг спати, тому що задихався через свою вагу»

Лікарі кажуть, що у Луїса Мануеля зараз вага 9-річного хлопчика, хоча до свого першого дня народження йому ще 2 місяці.

Синдром Прадера-Віллі – це спадкове захворювання, викликане відсутністю батьківської копії ділянки хромосоми, через що хворі відчувають себе постійно голодними, що часто призводить до ожиріння і діабету 2-го типу. Лікарі з Текомана кажуть, що Луїс Мануель стане першою людиною в місті з таким захворюванням.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...