facebook

“Посвідчення водія і свідоцтво про шлюб за 15 хвилин”: в Україні значно спрощується процес отримання ряду документів

Сьогодні, 11 жовтня, Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу щодо розширення переліку адміністративних послуг, які громадяни України зможуть отримати у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), йдеться на сайті відомства.

Як повідомляється, відтепер ЦНАПи зможуть видавати посвідчення водія, здійснювати державну реєстрацію транспортних засобів, реєструвати акти цивільного стану, видавати дозвіл на застосування праці іноземців та ще ряд послуг соціальної сфери. Загалом планується, що у майбутньому ЦНАПи надаватимуть 106 адміністративних послуг.

“Закликаю органи місцевої влади якомога швидше потурбуватися про те, щоб в ЦНАПах їхнього регіону з’явились ці послуги. Водночас, сподіваюсь Міністерство юстиції та Міністерство внутрішніх справ безперешкодно нададуть Центрам усіх регіонів можливість видавати ці документи. Ще раз наголошую: якомога більша кількість адмінпослуг має надаватися в одному місці. Люди не повинні оббивати пороги державних оргaнів, а отримувати швидкий та якісний сервіс”, – наголосив перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

Також зазначається, що Міністерство працює над запровадженням єдиного стандарту обслуговування в усіх Центрах. Наприклад, до стандартів належить швидкість обслуговування клієнта, що складає 15 хвилин від його входу до отримання послуги.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...