facebook

Росія хоче скасувати мита на українську продукцію

1380545073_rosatom-mozhet-predostavit-kredit-kompanii-ahmetova

«Росатом» має потребу в українських виробах з чорних металів для виробництва парогенераторів, реакторів та іншого обладнання атомних електростанцій. Однак, високі імпортні мита занадто підвищують собівартість цієї продукції. В результаті було прийнято рішення про часткове скасування ввізних обмежень на товари з України і країн СНД. Проект вже внесений на загальне обговорення.

З початку 2016 року Російська Федерація ввела обмежувальні заходи і мита на ряд товарів і продуктів українського походження в зв’язку зі вступом в силу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Основною проголошеною метою даних заходів був захист внутрішнього ринку від можливих наслідків вільної торгівлі найближчого партнера і європейських країн. Проте, уряд вже відчув той незаперечний факт, що від даних санкцій і торгового ембарго страждає в першу чергу внутрішня промисловість і виробництво. У зв’язку з чим Російська державна корпорація з атомної енергії «Росатом» планує частково відновити роботу зони вільної торгівлі країн СНД і України.

«Збереження пільгової ставки ввізного мита вплине на фінансову стійкість вітчизняних підприємств атомної галузі в рамках діючих проектів зі спорудження АЕС, що вже в короткостроковій перспективі позначиться на наповнюваності федерального бюджету», – йдеться в пояснювальній записці до проекту акта. В іншому випадку передбачається, що зростання витрат на виробництво обладнання для АЕС вже на поточному етапі складе в середньому понад 130 мільйонів рублів за кожним проектом споруди АЕС. Це може привести до зриву термінів поставки обладнання, якщо доведеться шукати нових постачальників.

Джерело – http://rbn.cc/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...