facebook

Страховики вирішили спростити життя водіям

Інформуємо, що з 01.10.2017 року в МТСБУ впроваджена інформаційна система «Електронний Європротокол». Система є доступною за посиланням https://dtp.mtsbu.ua.

За допомогою системи «Електронний Європротокол» в Україні з’явилася можливість оформити Європротокол не тільки в паперовій, але й в електронній формі. У відповідності до рішення Президії МТСБУ від 13.07.17 № 403/2017, з 01.10.2017 Європротокол, оформлений з використанням зазначеної системи, є повним аналогом Європротоколів, надісланих або пред’явлених страховику у паперовій формі.

Додаткові умови та обмеження для оформлення Європротоколу в електронній формі:

Транспортні засоби обох учасників ДТП повинні мати діючі поліси внутрішнього страхування.

Водії повинні мати при собі справні мобільні телефони. Хоча б один з учасників ДТП повинен мати з собою пристрій (смартфон, планшет, ноутбук) з фотокамерою та доступом в Інтернет.

Ідентифікаційні дані про страхувальника (коди ІНПП або ЄДРПОУ) та про забезпечений транспортний засіб (номерний знак, марку та модель) мають бути зазначені в полісі та коректно внесені в єдину централізовану базу даних МТСБУ. В протилежному випадку Система не зможе правильно ідентифікувати учасників ДТП.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Система «Електронний Європротокол» передбачає внесення основних даних, необхідних для оформлення «Європротоколу», учасниками ДТП, їх автоматичне доповнення даними ЦБД МТСБУ та автоматичне інформування обох страховиків учасників ДТП про настання ДТП за участю забезпечених ними транспортних засобів. Система має зручний інтерфейс з адаптацією під усі поширені операційні системи, містить важливі підказки та застереження для користувачів.

Виходячи з заповнених обставин ДТП, Система запропонує набір типових схем ДТП, з яких можна обрати ту, яка повністю відповідає обставинам події, а якщо жодна з запропонованих схем не підходить, схему ДТП треба скласти самостійно, сфотографувати її та розмістити фото відповідно до інструкцій Системи.

Європротоколи, заповнені в електронній формі, практично виключають помилки при їх заповненні і, таким чином, виключають випадки відмови недобросовісних страховиків у відшкодуванні збитків за формальними ознаками наявності помилок, яких важко уникнути при оформленні паперового бланку.

Подальші дії учасників ДТП для отримання страхового відшкодування залишаються незмінними.

Таким чином, Україна стала одною з перших європейських країн, в яких є можливість оформлювати Європротокол в електронній формі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...