facebook

Україна не визнає референдуму який відбувся в Каталонії

У МЗС сподіваються, що Іспанія вирішить внутрішньополітичні проблеми демократичним шляхом. У Міністерстві закордонних справ вважають нелегітимним референдум щодо незалежності Каталонії.

Про це повідомила речник МЗС України Мар’яна Беца на запит агентства “Інтерфакс-Україна“.

“Україна вважає нелегітимним проведений каталонської владою 1 жовтня 2017 поточного року референдум, заборонений Конституційним судом Іспанії через його невідповідність Конституції держави”, – йдеться у повідомленні.

У МЗС підкреслили, що Україна виступає за “безумовну повагу суверенітету й територіальної цілісності всіх держав світу в межах міжнародно визнаних кордонів і дотримання ними основоположних принципів і норм міжнародного права”.

“Переконані, що Іспанія як одна з лідерів демократії у світі, спираючись на міцний фундамент демократичних традицій і цінностей, які свого часу зумовили мирний перехід від диктатури до демократії і згодом – до членства в НАТО і ЄС, буде демократичним способом вирішувати всі нагальні проблеми внутрішньополітичного життя”, – додала Беца.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наголошується, що Україна підтримує готовність уряду Іспанії до політичного діалогу з парламентськими політсилами для відновлення правопорядку і стабільності.

1 жовтня в Каталонії відбувся референдум щодо незалежності Каталонії, який не визнала центральна влада Іспанії. Згідно з обробленими результатами, близько 90 % каталонців на референдумі проголосували за незалежність від Іспанії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...