facebook

Лакеї для генерала: Як Гелетей гуляв день народження. Такого святкування і таких гостей собі навіть Луценко не дозволив…

Про особливості події розповіла ведуча програми “Схеми” Наталія Седлецька, передає Корупція.Інфо

Зокрема вона повідомила про VIP-гостей заходу.

В Будинку офіційних прийомів Державного управління справами в центрі Києва відбулося гучне святкування 50-річчя голова Управління державної охорони (УДО) Валерій Гелетей

“На фото – Михайло Охендовський, ще з часів Януковича він очолює Центральну виборчу комісію. Його прізвище фігурує в чорній бухгалтерії Партії регіонів, туди ретельно вписували все суми, які представники Януковича роздавали впливовим людям на різних посадах, щоб тримати їх на гачку. Охендовський приїхав на свято в центрі Києва не з порожніми руками, а з квітами і подарунком. Заходячи в заклад, йому віддають честь два хлопця в парадній формі. Їх туди поставив їх шеф – начальник УДО Валерій Гелетей. Це у нього – свято, ювілей 50 років”, – написала ведуча.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також вона зазначила, що задля зручності високопоставлених гостей працівники Нацполіції спеціально вимикнули світлофори і поставили регулятора.

“Решта їхніх колег також по-своєму задіяні для обслуговування приватного свята шефа. Хто рухає фішки, хто стоїть зі списком гостей, хто паркує машини. Так і пройде їх робочий день, оплачений з державного бюджету. Хіба це не типовий приклад зловживання владою і службовим становищем?”, – додала Наталія Седлецька.

Як видно в сюжеті журналістів, серед гостей був міністр молоді та спорту Ігор Жданов, віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, голова ЦВК Михайло Охендовський. Привітати Гелетея приїхали також керівник держпідприємства “Укроборонпром” Роман Романов, ряд голів вищих судів (Богдан Львів, Ярослав Романюк, Борис Гулько). Крім того, на свято приїхав екс-прем’єр Арсеній Яценюк, нинішній глава уряду Володимир Гройсман. А також спікер парламенту Андрій Парубій і генпрокурор Юрій Луценко.

Відзначимо, на посаду начальника Управління державної охорони України Валерій Гелетей Указом Президента Віктора Ющенка був призначений 4 травня 2007 року. У липні 2009 р звільнений з посади начальника Держохорони. Відставку Гелетея пов’язували з відходом з поста глави Секретаріату президента його соратника Віктора Балоги.

 

2 березня 2014 указом в.о. президента Олександра Турчинова знову призначений начальником Управління держохорони України. Після обрання Порошенка президентом України Гелетей був призначений міністром оборони, проте 15 жовтня 2014 року Гелетей був знову призначений начальником Управління державної охорони України.

Нагадаємо, біля одного з ресторанів Конча-Заспі, де був президент Петро Порошенко та інші керівники країнина журналістів напали співробітники УДО. Серед постраждалих був журналіста програми «Схеми» Михайло Ткач і його оператор.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...