facebook

Проїзд у маршрутках різко подорожчає

Водії маршрутних таксі впевнений, що проїзд може істотно подорожчати вже до кінця цього року

Зокрема, за їхніми словами, ціна проїзду складе приблизно 8-9 грн і це при тому, що з початку року проїзд вже підвищили на 1-2 грн.

Як заявив директор компанії «Трансгрупп» Володимир Назаренко, чинне законодавство дозволяє переглядати вартість проїзду вже при 10% зростанні вартості палива.

“Штовхають цінник вгору і запчастини, що подорожчали- їх частка в тарифоутворенні близько 25%”, – зазначив він.

Першими будуть підвищувати проїзд будуть водії Києва та передмістя столиці. За словами самих візників, підвищення вартості проїзного талона не примха компаній-перевізників, а економічна необхідність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як заявив, член Асоціації перевізників Києва Юрій Артеменко, на даний момент економічно виправданим є тариф у 12 грн.

“Якщо ціни на паливо і курс долара продовжить рости, компанії просто не зможуть не підняти розцінки”, – переконаний він.

Подорожчання проїзду маршрутники пов’язують з низкою факторів: подорожчали запчастинами, ціни на які прив’язані до валюти, що злетіли цінами на паливно-мастильні матеріали і зростанням зарплат водіїв, які почали збігати за дзвінкою монетою в ближнє зарубіжжя.

«В країні дефіцит водіїв. Вони хочуть зарплати по 20 тис. Грн. Наприклад, в Києві вже зараз 5-10% маршрутного складу не виїжджає на дорогу, бо немає кому працювати. Щоб утримати водіїв, компанії будуть змушені підняти їм оклади », – пояснив Володимира Назаренко.

Як писала Politeka, рекордне подорожчання автомобільного газу вже викликало зростання цін на проїзд в таксі і вантажоперевезення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...