facebook

Закарпатська республіка! На Заході України коїться щось неймовірне… Ситуація критична

Українська влада втрачає вплив в Закарпатті, в регіоні створені передумови для створення угорської автономії, заявив колишній віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко.


5 вересня український парламент затвердив проект освітньої реформи, в рамках якої вводиться обов’язкове викладання шкільних предметів українською мовою. Після цього пішли критичні заяви сусідніх держав, в тому числі, і Угорщини. Угорські політики вважають, що ухвалений закон обмежує права угорської меншини.

Томенко закликає угорських політиків спокійно розібратися в ситуації, однак зазначає, що ситуація в Закарпатті критична:

«Ми не повинні закривати очі на критичну ситуацію в Закарпатті, де величезна кількість людей з угорськими паспортами і величезна кількість людей, які ані слова не знають українською. Ми втрачаємо вплив на ситуацію. Якщо праві остаточно прийдуть до влади в Угорщині, то вони зроблять своїм головним гаслом створення угорської автономії на території України. Ми не можемо цього допустити, щоб не розвалити Україну».

Томенко в інтерв’ю e зазначає, що частина висловлювань угорців – це передвиборна риторика.

«Треба з розумінням ставиться до цієї історії – Угорщина готується до виборів. Є загальноєвропейський тренд – зростає популярність правих, радикальних партій. Якби ми слухали праві партії Польщі, то вже треба було б переписати всю історію України. І взагалі, на їхню думку, було б добре, щоб ми були в складі Польської імперії».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...