facebook

Померла найважча жінка в світі, попри боротьбу за життя та значне схуднення

Єгиптянка, що вважалася найважчою в світі, померла в Об’єднаних Арабських Еміратах.


Еман Абд ель-Аті з Олександрії при народженні був поставлений діагноз «слоняча хвороба». При цьому захворюванні сильно збільшуються кінцівки за рахунок швидкого розростання шкіри і підшкірної клітковини. У 11 років вага дівчинки почала стрімко зростати, потім вона перенесла інсульт, який прикував її до ліжка. Родичі єгиптянки кажуть, що через свою вагу Еман не виходила з дому 25 років.

У січні Еман доставили в спеціалізовану клініку в Мумбаї і через два місяці зробили баріатричну операцію. Через деякий час керівництво клініки повідомило, що пацієнтка скинула вагу, вперше за багато років може сидіти і поміщається в інвалідне крісло.

У заяві хірурга Муззафала Лакдавали говорилося, що хвора продовжує втрачати вагу, але вона частково паралізована в результаті інсульту, перенесеного в дитинстві, і страждає від судом. Крім того, їй було складно розмовляти.

З травня Еман Абд ель-Аті перебувала в столиці ОАЕ Абу-Дабі.

В результаті медичного втручання єгиптянка втратила 300 кг з 500, але померла через виниклі згодом ускладнень зі здоров’ям. У заяві лікарні кажуть, що 37-річна жінка страждала від хвороби серця і порушення роботи нирок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Довідка: Баріатрична хірургія, відома також як хірургія ожиріння, використовується для лікування ожиріння і корекції ваги у пацієнтів з індексом маси тіла, що перевищує 35-40 одиниць. У світі в основному застосовуються бандажування шлунка, рукавна гастропластика і шлункове шунтування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...