facebook

Суд заарештував 4 поліцейських екс-беркутівців

Суд заарештував 4 колишніх співробітників спецпідрозділу “Беркут”, які працюють у Національній поліції, за підозрою в замаху на вбивство активістів Євромайдану в Києві 18 лютого 2014 року. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка, передають Українські Новини.

13_main_ukr

23 червня слідчі Генеральної прокуратури затримали 4 екс-беркутівців.

“Вони підозрюються у скоєнні 18 лютого 2014 на вулиці Інститутській, Кріпосного провулка і вулиці Грушевського в Києві, на виконання явно злочинного наказу дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, і перевищенні влади і службових повноважень, які спричинили настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння внаслідок застосування спеціальних засобів тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також скоєнні закінчених замахів на вбивство двох і більше осіб”, – сказано в повідомленні.

Крім цього, одному підозрюваному інкримінується вчинення під час цих подій вбивства однієї людини.

“Всім підозрюваним за клопотанням прокурора судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Крім того, слідчими ГПУ проведено низку обшуків, під час яких за місцем проживання підозрюваних виявлено та вилучено зброю та боєприпаси до неї, інші предмети і речі”, – сказано в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляли Українські Новини, Святошинський районний суд Києва продовжив до 7 серпня арешт співробітників спецпідрозділу “Беркут” Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вул. Інститутській у Києві.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...