facebook

СБУ ліквідувала канал зв’язку бойовиків з кураторами з РФ

9b2d938----

СБУ ліквідувала неконтрольований міжнародний канал зв’язку, яким користувалися бойовики на Донбасі, і заблокувала незаконну роботу програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу в Дніпропетровську.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

“Зловмисник через Інтернет за допомогою ІР-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації отримував міжнародний телефонний трафік, що надходив з Росії. Потім він оброблявся за допомогою спеціалізованого програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу під виглядом місцевих телефонних розмов та направлявся на мережі українських операторів мобільного зв’язку”, – наголошується в заяві.

В СБУ повідомили, що телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, використовувалися бойовиками “ДНР/ЛНР” на тимчасово окупованих територіях для спілкування з російськими кураторами.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили комп’ютерну техніку, бездротові модеми, більше 200 карт операторів стільникового зв’язку України і банківські картки, за допомогою яких виводилися в готівку гроші, отримані від злочинної діяльності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 “Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних мереж” КК України.

Джерело – http://www.pravda.com.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...