facebook

Пoмeрлa найбагатша жінка світу бізнесмен і мільярдер Ліліан Бетанкур

Французька бізнесмен і мільярдер Ліліан Бетанкур, яка була спадкоємицею L’Oreal, пoмeрлa у віці 94 роки у четвер, 21 вересня, у Парижі (Франція). Про це повідомила її дочка, пише “obozrevatel“.

“У цей болiсний для нас момент я хотів би від імені нашої сім’ї знову заявити про повну прихильність і вірність L’Oreal і знову висловити впевненість у президенті Жан-Полі Агоні і його командах у всьому світі”, – зазначила Франсуаза Бетанкур Мейер.

У свою чергу Жан-Поль Агон заявив, що Бетанкур була “леді дивовижної краси” і в L’Oreal її ніколи не забудуть.

За даними Forbes, Ліліан Бетанкур була найбагатшою жінкою світу. На початку 2017 року її статки оцінювалися в $39,5 млрд. Сім’я Бетанкур володіє 33% часткою у L’Oreal.

Зазначимо, Ліліан Бетанкур народилася у Парижі в 1922 році в сім’ї Ежена Шюллера, який заснував косметичну компанію L’Oreal. Ліліан у 15 років вже працювала в компанії батька, а після його cмeрті в 1957 році успадкувала L’Oréal, ставши головним акціонером.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

L’Oréal в 1963 році вийшла на IPO, однак Бетанкур зберегла контрольний пакет акцій. Рада директорів вона покинула в 2012 році, пробувши на посаді його голови 17 років.

Крім того, в 2011 році суд визнав, що Бетанкур самостійно не може розпоряджатися акціями компанії, тому цінні папери L’Oréa перейшли під контроль її сім’ї.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...