facebook

І не чекайте цього: екс-держсекретар США вказала на небезпечну помилку українців

Українцям необхідно усвідомити, що міжнародне співтовариство не зможе повністю ізолювати Росію, і вона залишиться “важливою країною”.

Про це заявила колишній державний секретар США Кондоліза Райс під час 14-го щорічного форуму “Ялтинської європейської стратегії” (YES) у Києві.

“У Путіна є докази того, що рано чи пізно від санкцій втомлюються. На цей раз, правда, є відмінності – дуже велика підтримка санкцій, зокрема зі сторони Ангели Меркель. США проводять таку політику, що адміністрація президента зовсім не може впливати на санкції. Тому якщо Путін вважає, що все це скоро пройде, то він, напевно, не в курсі”, – пояснила колишня глава Держдепу, повідомляється на сайті YES.

За її словами, Україні потрібно зміцнити свою енергетичну незалежність і суверенітет держави, поки діють санкції проти РФ.

“Українцям хочу сказати: поки є час – використовуйте його на те, щоб зміцнювати енергетичну незалежність, щоб формувати гарний образ в очах населення східних областей. Одним словом – не сидіть і не чекайте, поки міжнародне співтовариство назавжди ізолює Росію, цього не станеться, тому що вона залишається важливою країною”, – переконана вона.

Як повідомляв “Обозревaтель”, міжнародні санкції щодо Росії почали застосовуватися в 2014 році. Це політичні та економічні заходи, спрямовані на припинення агресії Росії проти України. Крім ЄС і США санкції ввели Канада, Японія, Норвегія, Швейцарія, Австралія, Нова Зеландія, в загальному – 41 країна, власне Україна, а також Парламентська асамблея Ради Європи і, неформально, Китай. Перші обмеження були введені у зв’язку з анексією Росією Криму.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...