facebook

Чому з’явились чутки про об’єднання БПП і “Народного фронту”: думка політолога

 

Об’єднання між “Блоком Петра Порошенка” і “Народним фронтом” може бути зливом інформації для перевірки реакції депутатів та суспільства.

Таку думку висловив у коментарі сайту “24” політолог Віталій Бала.

“З іншого боку, таку інформацію можуть закидати депутати, які хочуть об’єднатися, але вони зустріли спротив однопартційців”, – додав політолог.

БПП буде готовий об’єднатися з “Народним фронтом” по-справжньому, якщо це дозволить президенту переобратися на другий термін та отримати більшість в наступному парламенті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сьогодні рано говорити про будь-які об’єднання. Нагальним завданням для більшості є контроль над дієздатністю парламенту, уряду та недопущення дочасних виборів,
– запевнив політолог.

Партії Порошенка союз з “Народним фронтом” стратегічно не має жодного сенсу, але відкидати “фронтовиків” не можна, бо виникне криза в уряді та парламенті, що наблизить оголошення парламентських виборів. “В нинішніх обставин “Блок Петра Порошенка” і “Народний фронт” залежать один від одного”, – вважає Бала.

На його думку, створення партії влади вигідніше “Народному фронту”, бо він не має жодної підтримки у суспільстві. Політичній силі Яценюка слід всіляко показувати готовність до об’єднання, щоби далі виторговувати у БПП політичні посади і призначення у владі.

Водночас Бала впевнений, що жодні об’єднання опонентів не пришвидшать створення єдиної партії влади.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...