facebook

10 кращих країн для трудової міграції в 2017 році

Якщо ви вважаєте, що на заробітки за кордон їдуть тільки українці, то сильно помиляєтеся. Наприклад, більше половини трудових мігрантів в Швейцарії заробляють понад 100 тисяч доларів на рік. Для жителів будь-якої іншої країни ці цифри є стимулом подумати про еміграцію, пише hyser.

Згідно зі статистикою, 41% експатів переїжджає в іншу країну через власну кар’єру або роботу коханої людини. Про це йдеться в доповіді Expat Insider 2017, яка базується на опитуванні більше ніж 12,5 тисяч трудових мігрантів. Вони представляють 166 національностей і живуть в 188 країнах світу.

Під час опитування трудових мігрантів попросили порівняти їх поточний дохід з тим, який вони могли б отримати вдома на аналогічній посаді. У топ-10 рейтингу увійшли країни, в яких мінімум 60% експатів заявили, що заробляють більше, ніж удома. Більшість серед цих країн розташовано на Близькому Сході і в Північній Європі.

Експерти відзначають, що результати опитування є досить умовними: задоволеність життям і фінансовим становищем респондентів багато в чому залежить від вартості проживання та економічної ситуації в країні. Тому багато хто залишається незадоволеними, незважаючи на те, що заробляють більше, ніж на батьківщині.

Наприклад, згідно з даними опитування, 76% експатів в Люксембурзі заробляють більше, ніж удома (це кращий показник серед всіх країн). Але при цьому 23% говорять, що наявного доходу ледь вистачає на щоденні витрати.

Представляємо вам список топ-10 країн, де трудові мігранти заробляють більше, ніж могли б на батьківщині.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

10. Сінгапур. У Сінгапурі 62% трудових мігрантів вважають, що вони заробляють більше, ніж могли б отримувати на аналогічній посаді вдома. Кожен третій учасник опитування вважає, що заробляє набагато більше, ніж міг би в рідній країні. Дохід 43% респондентів з Сінгапуру складає більше 100 тисяч доларів. У світовому масштабі тільки 21% трудових мігрантів може похвалитися шестизначною сумою доходу. Вартість життя в Сінгапурі є досить високою, через що він і виявився тільки на десятому місці.

9. Норвегія. У Норвегії 72% експатів заявили, що отримують більше, ніж могли б заробляти на тому ж робочому місці. Серед них 33% вважають, що їхній дохід набагато вищий, ніж міг би бути на батьківщині. При цьому 71% респондентів скаржиться на занадто високу вартість життя. Але зате в Норвегії є великий плюс: вона увійшла в топ-10 напрямків у світі, де дотримується баланс між роботою та особистим життям.

8. ОАЕ. 1% експатів вважає, що їхня зарплата в ОАЕ перевищує дохід в рідній країні на аналогічному робочому місці. Приблизно 50% говорять, що ця різниця досить відчутна. 16% трудових мігрантів в ОАЕ отримують більше 150 тисяч доларів на рік. Для порівняння, в світі цей показник становить лише 10%. Але разом з тим 67% респондентів поскаржилися на занадто високу вартість житла, а ще 27% заявили, що їх доходу вистачає лише на задоволення базових потреб.

7. Нігерія. 68% експатів в Нігерії впевнені, що заробляють більше, ніж могли б на аналогічній посаді дома. Кожен десятий трудовий мігрант отримує понад 200 тисяч доларів на рік. 86% опитаних кажуть, що їхнього доходу цілком вистачає на щоденні витрати.

Хоча Нігерія і розташувалася на 12 місці і за показником особистих доходів, вона не змогла зайняти вищу позицію в загальному рейтингу через низьку якість життя. Медицина, благополуччя, безпека і транспортна інфраструктура в країні не є доволі добрими.

6. Саудівська Аравія. У Саудівській Аравії 70% експатів заявили, що заробляють більше, ніж могли б отримувати в рідній країні. 42% назвали різницю в доходах помітною. 87% учасників опитування зазначили, що їх наявного доходу як мінімум вистачає на щоденні витрати. При цьому 22% говорять, що заробляють більше, ніж потрібно для комфортного життя. Незважаючи на високий рівень зарплат, Саудівська Аравія програє багатьом країнам в умовах для сімейного життя і якості освіти для дітей.

5. Бахрейн. У Бахрейні 70% трудових мігрантів впевнені, що заробляють більше, ніж могли б вдома. З них 41% вважає, що отримує набагато більше. Завдяки відмінним умовам для кар’єрного розвитку і чудовому балансу роботи та особистого життя Бахрейн зміг зайняти місце у верхній частині рейтингу. 93% трудових мігрантів в Бахрейні працюють в середньому 42,9 години на тиждень у порівнянні з 44,3 робочими годинами в світі.

4. Кувейт. 70% експатів в Кувейті заявили, що заробляють більше, ніж могли б заробляти на аналогічній посаді. Але при цьому загальна сума доходу залишається низькою: 62% респондентів отримують «чистими» менше 50 тисяч доларів на рік. Варто відзначити, що багато трудових мігрантів їдуть в Кувейт з Індії (22%) і Філіппін (13%), де зарплати набагато нижчі. Це пояснює, чому країна розташована так високо.

3. Катар. У Катарі 76% трудових мігрантів впевнені в тому, що отримують більше, ніж могли б на батьківщині. З них 46% вважають, що різниця є відчутною. Кожен третій експат має дохід у розмірі мінімум 100 тисяч доларів. 67% трудових мігрантів в Катарі скаржаться на занадто високу вартість житла. Разом з тим 81% респондентів вважає, що їхнього доходу цілком вистачає, щоб забезпечувати себе всім необхідним.

2. Швейцарія. 77% трудових мігрантів в Швейцарії вважають, що отримують більше, ніж могли б на аналогічній роботі вдома. 44% опитаних говорять, що заробляють набагато більше. У Швейцарії 57% експатів отримують дохід у розмірі не менше 100 тисяч доларів на рік. З них 14% заробляють більше 200 тисяч доларів. Однак через високу вартість життя 17% експатів все ще не задоволені своїм фінансовим становищем.

1. Люксембург. 76% трудових мігрантів в Люксембурзі вважають, що заробляють більше, ніж могли б у своїй країні на аналогічній посаді. Однак 23% експатів скаржаться, що їх наявного доходу не вистачає, щоб забезпечити себе всім необхідним в повсякденному житті. 66% респондентів негативно оцінили вартість життя в Люксембурзі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...