facebook

В Україні змінили правила призначення субсидій: хто і як буде отримувати

В Україні змінилися терміни нарахування субсидій для тих, у кого індивідуальне опалення. Якщо в попередні роки “субсидований” опалювальний сезон тривав із 1 жовтня по 30 квітня, то тепер період нарахування скорочений на місяць – із 15 жовтня по 15 квітня. Крім того, Кабінет міністрів продовжив терміни щодо монетизації.

Про це повідомляється на спеціальному урядовому сайті, присвяченому ЖКГ.

Раніше субсидія на опалювальний сезон обов’язково перераховувалася відповідно до рішення органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про дату початку й закінчення опалювального сезону. У 2017-2018 роках для користувачів централізованого опалення залишається прив’язка до відповідних рішень органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади, а для тих, у кого індивідуальне опалення, субсидія буде нараховуватися з 15 жовтня по 15 квітня.

У Кабміні вирішили врахувати погодний фактор: українці рідко вмикають індивідуальне опалення з 1 жовтня, тому нові правила допоможуть заощадити й енергоресурси, і сімейний бюджет.

Крім того, уряд продовжив термін подачі заяв на монетизацію субсидій до 1 листопада.

“Це зроблено на численні прохання громадян, які не встигли звернутися в органи соціального захисту населення до 1 вересня. Нагадаємо, що монетизація субсидій є премією за енергоефективність та полягає у виплаті “живих” грошей за економію електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт і природного газу – 100 кубометрів за умови, що ці ресурси використовуються для опалення”, – пояснюють у Кабміні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...