facebook

Генпрокуратура викликала Аксьонова та Поклонську на допит

Генпрокуратура викликала на допит 29 червня “голову Ради міністрів” анексованого Криму Сергія Аксьонова і так званого прокурора Наталю Поклонську. Повістки на їхню адресу опубліковано в газеті “Урядовий кур’єр” за 23 червня, повідомляють “Українські Новини”.

240455

Також урядова газета опублікувала повістки сімом чиновникам окупованого Криму. Генпрокуратура хоче бачити колишнього самопроголошеного губернатора Севастополя Олексія Чалого, так званого міністра внутрішніх справ півострова Сергія Абісова, колишнього начальника управління СБУ в Севастополі Петра Зиму і “голову Верховної Ради” Криму Володимира Константинова.

Запрошують з’явитися на допит “начальника управління Міністерства надзвичайних ситуацій” анексованого Криму Сергія Шахова, “начальника Прикордонної служби” цієї ж окупованої території Віктора Мельниченка та першого заступника голови Ради міністрів Криму Рустама Темиргалієва.

Як повідомлялося раніше, Сергій Аксьонов підозрюється у зловживанні службовим становищем і передачі дитячого табору “Артек”, який належить Україні, у власність РФ. У квітні 2016 року Печерський суд Києва дозволив затримати і заарештувати так званого главу Криму.

Наталю Поклонську можуть притягти до відповідальності за фактом заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території анексованого Криму. Нагадаємо, Наталія Поклонська призупинила діяльність Меджлісу до рішення суду, а після її ініціативу підтримало Міністерство юстиції РФ. Коли ж Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом заборони Меджлісу, Наталія Поклонська назвала цю справу смішною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...