facebook

За авто по $200: митників Буковини викрили на схемі ввезення автомобілів на єврономерах

Правоохоронні оpгани Буковини викрили схему ввезення до України автомобілів на “євробляхах”, яку організовали посадовцямі міжнародного автомобільного пункту пропуску.

Про це повідомляє прес-центр Нацполіції України, передає espreso.tv.

Правоохоронці розповіли, що посадовці митного пункту пропуску організували схему, що дозволяла громадянам-нерезидентам безперешкодно ввозити автівки на іноземній реєстрації. Всі автомобілі при цьому були оформлені на підставних осіб. За одну таку автівку митники отримували $200.

Оперативники встановили, що зловмисники отримали хабар 25 тисяч гривень.

“У схемі були задіяні начальник одного зі структурних підрозділів міжнародного автомобільного пункту пропуску, інспектори та посередники. За такою схемою лише протягом двох місяців було ввезено понад 800 автомобілів”, – наголосили у відомстві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У цій справі вже було проведено 14 обшуків та затримано 5 осіб, серед яких керівник структурного підрозділу та 2 інспектори митного пункту пропуску.

Тим часом на митниці правоохоронці знайшли понад $4 тисячі та 23 тисячі гривень. Крім того, у будинку одного із фігурантів справи вилучили понад $100 тисяч, 4 тисячі євро та зброю.

“Також правоохоронці вилучили чорнові записи, які свідчать про мільйонні прибутки затриманих. На даний час перевіряється причетність до вказаної злочинної схеми та розподілу хабарів інших працівників митниці, в тому числі її керівництва”, – підсумували у поліції.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...