facebook

Водолаз показав, що сталося з його тілом після занадто швидкого виринання

Алехандро Рамос Мартінес працював ловцем морепродуктів і відправився під воду біля узбережжя Перу.

Чоловік був досить досвідчений в добуванні їстівних істот з морського дна, але одного разу зробив помилку, яка ледь не коштувала йому життя. У той день він піднявся занадто швидко, через що азот, розчинений в крові, перетворився в бульбашки, а після утворив великі мішки всередині тіла, викликавши сильний біль і набряк. Чоловік набрав більше 30 кг.

Подібний ефект відомий як «декомпресійна хвороба» (кесонна) і є однією з небезпек, яких водолази бояться найбільше. Симптоми включають опухлі суглоби, сверблячу шкіру, пошкодження головного мозку, параліч, головні болі, кашель, запаморочення і нудоту. Декомпресійна хвороба, зазвичай викликана занадто швидким підйомом при плаванні під водою, також може бути фатальною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вважається, що випадок Алехандро, коли азот застряг навколо його м’язів, унікальний. Зараз він проходить лікування, дихаючи киснем в герметичній камері і лікарі кажуть, що таким способом зуміли на 30% зменшити кількість азоту в тілі Алехандро.

Випадок чоловіка вивчають лікарі, які досліджують декомпресійну хворобу. Вони розглядають можливість операції з видалення азоту з тіла Алехандро, але побоюються, що вона буде занадто складною. А поки він терпить сильний біль, насилу ходить і страждає серйозною гіпертонією.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...