facebook

“РФ застрягне на низькому рівні”: нобелівський лауреат прогнозує російській економіці “японську хворобу”

Росія йде шляхом Японії, економіка якої стагнувала в останні роки, але переймає від неї все найгірше.

1465318586-3674
Про це заявив лауреат Нобелівської премії з економіки 2010 року Крістофер Піссарідес в інтерв’ю агентству Bloomberg, передає РБК. “Головний ризик полягає в тому, що Росія застрягне на одному місці, як Японія. Але Японія досягла дуже високого рівня, а ризик в тому, що Росія застрягне на низькому рівні”, — зазначив Піссарідес.

В інтерв’ю нобелівський лауреат також заявив, що Росія “поводиться як країна третього світу, яка витягує ресурси землі, продає їх, а потім використовує отримані доходи для купівлі продукції переважно за кордоном”. “Це спокуса. Якщо багатство вже тут, готове, то навіщо докладати зусилля? Візьміть його, продайте, отримаєте гроші”, — сказав Піссарідес.

За його словами, можливо, падіння цін нафти — це “благо” для Росії. “Тому що це підштовхне економіку в тому напрямку, по якому вона повинна йти, щоб стати великою індустріальною і сучасною економікою”, — сказав співрозмовник агентства. Нагадаємо, кіпрський економіст Крістофер Піссарідес став лауреатом Нобелівської премії по економіці в 2010 році. Нагороду він розділив з американцями Пітером Даймондом і Дейлом Мортенсеном. Премія була присуджена за аналіз ринків щодо “шорсткостей пошуку”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...