facebook

Спочатку газ, тепер бензин! Новий шокуючий законопроект який змусить всіх водіїв… Як тепер заправлятись?

Найближчим часом в парламенті буде зареєстровано проект закону, ухвалення якого зобов’яже водіїв заправляти свої авто бензином з енергетичними добавками, передає Корупція.Інфо

 

Про це під час прес-конференції повідомив голова Державного агентства з питань енергоефективності Сергій Савчук.

 

“В Сполучених Штатах Америки в залежності від штату, але в кожному штаті, є норма, де має обов’язково використовуватися біоетанол на транспорті – 5-10-15%. Сьогодні відповідний закон до європейських директив, до нашого Національного плану дій з відновлювальної енергетики ми розробили.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З 1 липня 2018 року, відповідно до законопроекту, має бути в нашому бензині не менше як 3,4% енергетичних, а з 1 липня 2019 року не менше як 4,8% енергетичних добавок в бензині – біоетанолу та біодизелю”, – сказав С.Савчук.

Також він додав, що цей закон буде найближчим часом зареєстрований у Верховній Раді. За словами чиновника, це дозволить зменшити споживання нафтопродуктів, 95% яких імпортується в Україну.

“Хоча у нас є величезні обсяги кукурудзи, яку ми, на жаль, експортуємо тільки у вигляді сировини, в той час, як інші країни з кукурудзи роблять біоетанол і використовують як паливо”, – сказав С.Савчук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...