facebook

«Казали, щоб копав собі могилу»: на Волині охоронця заповідника вивезли в багажнику до лісу і жорстоко побили

У селі Лісове Ківерцівського району Волині посеред білого дня викрали охоронця Національного парку «Цуманська пуща». 48-річного чоловіка кинули в багажник джипа, вивезли в ліс і побили.

Четверо нападників зустріли Руслана Вішнера поблизу кафе. Намагалися наїхати позашляховиком. Чоловік втік до родичів, забіг до будинку та почав телефонувати до поліції. Але не встиг. Нападники витягнули Руслана з будинку, кинули в багажник і повезли до лісу.

Біля цього сільського кафе розпочалися розбірки.

— Дорогою били руками та ногами. Запитували, чи взяв із собою лопату. Казали, будеш копати собі могилу, — пригадує потерпілий. — За останній тиждень нам вдалося завадити спробам браконьєрства. Для прикладу, рейд Ківерцівського держлісгоспу затримав машину з дровами, а мене звинувачували, що я їх «здав».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Авто, в багажнику якого возили Руслана Вішнера.

Через деякий час нападники привезли чоловіка назад в село і викинули неподалік кафе, біля якого і розпочався конфлікт. Вже звідти, побитого та закривавленого охоронця «швидка» доставила в районну лікарню Ківерців. Із численними забоями він нині госпіталізований в неврологічне відділення. Медики діагностували в потерпілого струс мозку та закриту черепно-мозкову травму. На відновлення потрібно як мінімум тиждень, адже складних переломів немає.

Нападників того ж дня поліція схопила поблизу того ж самого кафе. В позашляховику, яким вивозили чоловіка, знайшли зброю.

В багажнику позашляховика нападників правоохоронці знайшли зброю.

У національному парку кажуть, що добре знають зловмисників. Один з них — колишній лісник. Там переконані, що чоловіки хотіли поквитатися з охоронцем, бо перешкоджав полювати в заповіднику.

— Ці люди працюють на приватне мисливське господарство, яке не змогло отримали мисливське угіддя ще в 2013 році. Натомість створили громадську організацію, яку утримує луцький бізнесмен. Саме він набрав цих людей на роботу, дав техніку та зброю. Конфлікт назрівав останні півроку, коли ми налагодили роботу охоронної служби, — зазначив директор національного парку Ігор Квач.

Нападників затримали біля того ж кафе, біля якого вони викрали чоловіка.

Двоє нападників — рідні брати 25-ти та 26-ти років. Молодики — односельчани потерпілого. Слідчі перевіряють, чи дійсно нападники працюють в приватному мисливському господарстві та звідки взяли зброю. За розправу над охоронцем їм загрожує до п’яти років в’язниці. Адже відкрито два кримінальні провадження за статтями хуліганство та викрадення. Нападників поки відпустили.

— Призначено низку експертиз, після них визначимо процесуальний статус учасників конфлікту, — зазначив заступник начальника Ківерцівського райвідділу поліції Сергій Гаврук. — На погляд слідства, причиною такого випаду стали тривалі неприязні стосунки між потерпілим і його кривдниками.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...