facebook

Татарстан хоче відсудити в України 300 мільйонів через “Укртатнафту”

14568-19673

Республіка Татарстан, що входить до складу Російської Федерації, подала в міжнародний арбітраж позов проти України на 300 млн доларів у справі про зміну часток акціонерів у ПАТ “Укртатнафта”.

Про це повідомляється в проспекті євробондів України, передає”Інтерфакс-Україна”.

Як наголошується, в своєму позові Татарстан звинувачує Україну в порушенні угоді про заохочення і взаємний захист інвестицій, підписаної урядами України і РФ 27 листопада 1998 року.

На думку позивача, українські суди порушили цей документ, прийнявши рішення, в результаті яких частка Татарстану в “Укртатнафті” істотно знизилася.

Міністерство юстиції України 24 листопада 2015 року направило Татарстану лист зі своїми пропозиціями щодо врегулювання спору, однак вони не були прийняті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомлялося, міжнародний арбітраж в липні 2014 року зобов’язав Україну виплатити “Татнєфті” компенсацію в розмірі 112 млн доларів плюс відсотки у справі “Укртатнафти”.

Україна оскаржить це рішення – Апеляційний суд Парижа почне розгляд справи по суті 18 жовтня.

АТ “Укртатнафта” (Кременчуцький НПЗ) є спірним активом для України і Татарстану. “Укртатнафта” створена відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ.

Раніше 18,296% акцій “Укртатнафти” належало структурам, близьким до ВАТ “Татнєфть”, міністерство майна Татарстану володіло 28,7788% акцій, ще 8,6% акцій належало безпосередньо “Татнєфті”.

Однак в результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в НПЗ була практично обнулена, а на підприємстві з’явилися нові акціонери, близькі до групи “Приват” Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Джерело – http://www.epravda.com.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...