facebook

Уcпіння Пресвятої Богородиці: історія і традиції свята

Що означає свято Усnіння Пресвятої Богородиці, коли відзначається, які прикмети і традиції має, у чому допомагає ікона Успіння Божої Матері, розповідає tochka.net.


Весь православний світ відзначає 28 серпня Усnіння Пресвятої Богородиці.

Що означає свято Усnіння Пресвятої Богородиці і Пріснодіви Марії

Це свято присвячене спогадам про Усnіння (cмеpть) Божої Матері. У православ’ї він належить до одного з головних, двунадесятих свят. Усnіння Матері Пресвятої Богородиці означає завершення Її земного життя і піднесення на небеса до Її Сина і нашого Господа.

Святу Усnіння Богородиці передує суворий двотижневий Успенський піст, який приурочено до цього знаменного дня.

До моменту Усnіння Богородиця мешкала в Єрусалимі. Одного разу під час молитви їй явився архангел Гавриїл і повідомив про швидку кончuну. Він звелів їй не боятися cмеpті, а чекати на зустріч із Сином, який прийме її в царство небесне. В ознаменування свого передбачення архангел вручив Діві Марії гілку райського дерева, яку слід було нести перед тpунοю Богородиці під час поховання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пресвята Богородиця, бажаючи побачитися і попрощатися з усіма апостолами, звернулася з молитвою до Бога. За його милості всі апостоли в усьому світі, які проповідували Слово Боже, чудесним чином на хмарах зібралися в Єрусалим і постали перед Дівою Марією, щоб попрощатися з нею.

На третій день після Усnіння Богородиці до її гpοбу прийшов апостол Фома – єдиний, хто не встиг попрощатися з Дівою Марією. На його прохання відкрили тpyнy, але вона виявилася без тіла, там були лише тільки шати Богородиці, що надзвичайно чудово пахли. Так до людей прийшла віра в те, що Богородиця піднеслася на небо не тільки душею, а й тілом.

Того ж вечора під час помuнальної трапези апостолам явилася Пресвята Діва Марія в оточенні ангелів і вітала їх новиною: “Радійте! Бо я з вами по всі дні!” Залишаючи цей світ і підносячись до Господа, Богородиця обіцяла навіть після своєї cмеpті підтримувати віруючих і підносити молитви за них Богові.

Ікона “Усnіння Пресвятої Богородиці” вважається дуже сильною і однією з найчудотворніших. Молячись перед іконою Усnіння, Діву Марію просять про захист дітей та дорослих від xвоpоб і пристріту, про допомогу в прийнятті правильного рішення, у складних проблемних питаннях.

Крім того саме ця ікона Усnіння Пресвятої Богородиці допомагає гідно пройти свій земний шлях і подолати страх перед cмеpтю.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...