facebook

Грицак розповів про роль Медведчука в обміні полоненими

Голова СБУ Василь Грицак розповів про роль проросійського політика Віктора Медведчука в обміні полоненими

im578x383-grycak4

Про це він розповів в інтерв’ю Ліга.net, передає depo.ua.

“З Медведчуком я познайомився в 2008 році. Це стосувалося теми розкритої схеми підкупу виборців “Вавилон”. СБУ перевіряла причетність Медведчука до цієї теми. Вдруге ми з ним говорили, в 2015 році, коли керівництвом було прийнято рішення про залучення Медведчука до процесу обміну заручників. У той час я постійно перебував в АТО. На вулиці було дуже холодно, це був один з перших з його участю обмінів. Ми стояли в полі, район Ясинуватої. Третя година ночі. Медведчук приїхав в туфлях на тонкій підошві. Приїхав разом з Кононовим на прізвисько “Цар” – так званим “міністром оборони” терористичної організації “ДНР”. За три години, які ми там простояли, він дуже змерз”, – ділиться враженнями Грицак.

Автор інтерв’ю зазначає, що Грицаку складно приховати негативне ставлення до Медведчука.

“Можна по-різному ставиться до людей, які займаються обмінами. Але на самому початку я сказав собі і команді: хто б нам не допоміг з того боку дістати наших людей – ми будемо користуватися цими послугами. Але я ненавиджу піар на цих речах”, – сказав глава СБУ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Все ж Грицак каже, що Медведчук суттєво допоміг у обміні заручниками.

“У якийсь момент обмін зайшов в глухий кут – в силу різних обставин, про які можна довго дискутувати. Було прийнято рішення про включення в групу Медведчука. Було проведено один дуже хороший обмін – ми віддали 220 осіб, але забрали більше 150 чоловік своїх. Це було перед новим 2015 роком Тоді Медведчук нам дійсно допоміг”, – розповів глава української спецслужби.

В інтерв’ю Грицак прямо не говорить про російський вплив в справі обміну. Але один з високопоставлених співробітників СБУ, який займається цим напрямком роботи, підтверджує згадану версію – багато людей, зайняті обміном, діють в інтересах Москви, а не України. Але вибити їх з процесу не можна – інакше припиниться і сам обмін, зазначає видання.

“Треба розділяти те, що робить людина позитивного і негативного. Якщо в якихось ситуаціях він допомагає нам витягнути наших людей – це позитив. Роль Медведчука – вона є, тут нема чого приховувати, він контактує з іншою стороною. Але якщо він або його організація проводять роботу на шкоду інтересам України, то ми документуємо цю підривну діяльність і будемо давати їй правову оцінку”, – наголосив Грицак.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...