facebook

Скільки буде коштувати автомобільний газ: цифри вражають

Українських водіїв продовжують засмучувати подорожчанням автомобільного газу

Так, на думку трейдерів зріджений газ може підскочити до 17 гривень.

Це в свою чергу призведе до падіння продажів в роздрібній торгівлі. «Роздріб вже перевалила за 15 грн / л, це серйозний психологічний фактор, і сьогоднішній аукціон чітко показує, що ціна буде рости далі. Думаю, що після зростання вище 17 грн / л обсяги продажів впадуть суттєво “, – прокоментував українським ЗМІ один з великих трейдерів.

Нагадаємо, мова йде про сьогоднішньому аукціоні, в ході якого скраплений газ побив усі мислимі рекорди – 29 тисяч за тонну. Як пояснював народний депутат від БПП Сергій Лещенко, це означає, що незабаром в роздробі автогаз відпускатимуть за 16 гривень за літр. Він також нагадував, що на минулому аукціоні ціна була 17 тисяч за тонну.

Раніше експерти пояснили ситуацію, що склалася дефіцитом палива через масового переходу водіїв на LPG-газ і зупинкою на ремонт ряду основних постачальників газу в Україну. Вони також прогнозували: в найближчі 2-3 тижні можливі як перебої з газом, так і подальше зростання цін на нього до 15 гривень за літр і вище.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Додамо, оперативно замістити відсутні обсяги газу не вдасться, оскільки ключові виробники Росії, Білорусі і Казахстану самі відчувають нестачу через ремонтних робіт на заводах. При цьому імпорт з західного напрямку ускладнений інфраструктурними обмеженнями – різний розмір залізничних шляхів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...