facebook

Погода на тиждень: різке похолодання в Україні до вихідних зміниться спекотною погодою

У вівторок, 22 серпня, в Україні місцями пройдуть дощі. Практично у всіх регіонах похолодає, спекотно буде тільки на півдні та сході – до +34°, в інших регіонах України +19°…+26°.

 

У середу, 23 серпня, в Україні пройдуть дощі. Вдень на сході до +31°.

У четвер практично без опадів. Вночі по країні +10°…+13°, вдень на півдні до +27°.

У п’ятницю ясно і без опадів. На півдні і заході потеплішає до +30°, в інших регіонах +27°…+29°.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

26 і 27 серпня без опадів. У суботу вночі найпрохолодніше буде в Чернігівській області – до +12°, на решті території +13°…+18°. Вдень температура по країні +26°…+32°. У неділю вночі на заході до +9°, вдень в Україні +23°…+32°.

Народний прогноз

21августа – Миронів день. Вважалося, що в цей день дмуть сильні вітри. Які Мирони, такий і січень. 22 серпня – день Матвія. Південний вітер з вихорами— до сніжної зими. Круті вихори — до крутої зими.

 

23 серпня – день Лаврентія. Вважалося, що на Лаврентія води холонуть. Якщо на Лаврентія сильна спека або сильні дощі, то так буде протягом усієї осені.

24 серпня – день Федора і Василя. Дим без вітру б’є до землі — до дощу. Горіхів багато, а грибів мало — зима буде сніжна і морозна. 25 серпня – день Фоки. Це був день прибирання у приміщенні під навісом в селянському дворі для зберігання господарського інвентарю.

26 серпня – Максимов день. Літо зиму будує: зимове тепло — річний холод, взимку віхоли — влітку негода, зима снігова — літо дощове, морозна зима — літо спекотне. 27 серпня – Міхєєв день. У цей день починається листопад. Тихий вітер в сад— суха осінь в ліс.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...