facebook

Ідея Держдуми: як в Росії відреагували на зміну столиці

У Росії обговорюю нову геніальну ідею – перенести столицю в інше місто

У Держдумі Росії пролунала пропозиція перенести столицю і замість Москви обрати нове місто. Але таку ініціативу в РФ прийняли неоднозначно.

Про це повідомляють російські ЗМІ. Столицю пропонують перенести за Урал, щоб розвивати інші регіони країни.

Перший заступник представника комітету Держдуми з держбудівництва та законодавству Михайло Ємельянов вважає, що така ініціатив буде цікавою і перспективною. Але на практиці проект буде неможливо реалізувати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тому що, дійсно, перенесення столиці, як правило, сприяє освоєнню того району, тієї території, куди столиця переноситися”, – висловив він свою думку.

Ємельянов сказав, що переїзд столиці буде дуже витратним. Бюджет Росії не зможе осилити реалізацію проекту.

У свою чергу перший заступник представника комітету Держдуми по федеративного устрою і питань місцевого самоврядування Ірина Гусєва розкритикувала перенесення. Це, на її думку, абсолютно позбавлене сенсу.

Вона вважає, що це неправильний підхід до питання розвитку регіонів та нова столиця не допоможе в поліпшенні інфраструктури країни. Гусєва розповіла, що замість цього варто переглянути “міжбюджетні відносини” і “розвивати переваги кожного регіону”.

Раніше голова ради директорів Інституту аналізу політичної інфраструктури Євген Тунік запропонував прем’єр-міністру РФ Дмитру Медведєву перенести столицю з Москви до окупованого Севастополь. Це, на його думку, допоможе легалізувати окупацію півострова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...