facebook

10 найбільших відмінностей між багатими та бідними людьми

“Я був багатим і був бідним. Я знаю ці дві сторони дуже добре.” – Деніел Еллі.
Зростаючи у бідності, я знав, що хочу стати багатим. У 24 роки я заробив свій перший мільйон доларів. Я пройшов довгий шлях і усвідомив багато що. Через деякий час я виявив, що якщо ви не живете в достатку, ви живете у злиднях.

Багатство – це вибір, який ми всі маємо зробити.

Одного разу Білл Гейтс сказав: «Це не ваша помилка, якщо ви народилися у бідності, але якщо ви померли бідним, то це ваш особистий провал».

Немає причин, чому ви повинні жити в злиднях. Багатство чекає на вас, але якщо ви хочете бути багатими, ви мусите зважитися на це.

Довгий час я намагався повірити в те, що нарешті зможу стати багатим. Але цього не сталося до тих пір, поки я не зауважив різницю в думках і діях між багатими і небагатими.

Я наводжу 10 основних відмінностей між заможними і бідними…

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

1a. Бідні люди – скептики
Я чітко пам`ятаю, як мій колишній колега казав: «Ті механіки крадії. Вони завжди шукають слабких людей. Вони звинувачують тебе, коли ти не уважний». Він думав, що кожен несправедливо хоче заволодіти ним та його статками.

1b. Багаті люди довірливі
Дивно, але багато заможних людей залишають свої машини і будинки відкритими. І, навпаки, в бідних районах, ви не помітите такої поведінки. Багаті люди мають тенденцію довіряти тим, кого зустрічають (без причини) і дають іншим можливість бути собою.

 

 

2a. Бідні люди знаходять недоліки
Люди, які живуть у злиднях, завжди шукають проблеми замість того, щоб знайти способи їх вирішення. Вони звинувачують своє оточення, обставини, роботу, погоду, владу і роблять величезний список виправдань тому, що вони не в змозі досягнути успіху.

2b. Багаті люди знаходять успіх
Багаті люди розуміють, що все відбувається з певних причин. Замість того, щоб дозволити життю керувати ними, вони беруться за справу. Люди, які живуть в достатку, відкидають виправдання і викорінюють усі звинувачення, тому що вони мають робити те, що повинно бути зробленим.

 

 

3a. Бідні люди роблять припущення
Коли вони хочуть підійти до знаменитості, вони кажуть: «Напевно, вона не має часу розмовляти зі мною». Вони не роблять спроб, аби отримати бажане.

3b. Багаті люди ставлять запитання
Більшість багатих людей ставлять запитання «А що, якщо?». Наприклад: «А що, якщо я напишу мейл до президента і він або вона відповість?». Якщо ви почнете ставити запитання, ви вбережете себе від зайвих турбот. Сила в руках тих, хто ставить правильні питання. Ці питання, можливо, не дадуть усіх відповідей, але таким чином ви піддасте сумніву свої судження.

 

 

4a. Бідні люди кажуть: «Вони» і «Їх»
У продуктовому магазині жінка на касі сказала: «У них ніколи нема достатньої кількості касирів. Я не знаю, що сталося з ними». Очевидно, що ця жінка не несе відповідальності за свою роботу. Вона остаточно відмежувала себе від роботи, за яку їй платять.

4b. Багаті люди кажуть: «Ми»
Офіціант в одному з моїх улюблених ресторанів сказав: «Ми отримали велике задоволення, готуючи наші стейки на відкритому вогні». Його почуття гордості заохотили мене дати йому щедрі чайові. Безсумнівно, ви будете багатими, якщо ви вкладете кошти у те, в що вірите.

 

 

5a. Бідні люди шукають найдешевші шляхи
Одного разу я ходив на шопінг з другом, який хотів купити тільки найдешевший одяг. Він поспішав до стійок і схоплював одяг, який навіть не планував придбати, але вигідні пропозиції манили його. На жаль, з того часу він більше ніколи не одягав цей одяг.

5b. Багаті люди прагнуть лише найкращого
Багаті люди пройдуть додаткову відстань, щоб знайти якісну річ. Вони не обмежують себе в ціні, часто шукають обслуговування під час шопінгу і їх ніколи не влаштовуватимуть непотрібні і непрактичні речі.

 

 

6a. Бідні люди думають, що гроші важливіші, ніж час
Мільйони людей по всьому світу марнують свій дорогоцінний час заради грошей. Ви завжди зможете отримати назад $500, але не зможете повернути 50 годин. Проте більшість людей використовують час заради грошей і через це ніколи не реалізують свій справжній потенціал.

6b. Багаті люди розуміють, що час важливіший, ніж гроші
Багаті люди ніколи не пожертвують часом заради грошей. Більше того, вони шукають дорогоцінний досвід, який істотно змінює їх життя. Їх кар’єра більш зосереджена на тому, що вони люблять, на допомозі іншим, замість того, щоб просто витрачати час заради мізерної зарплати.

 

 

7a. Бідні люди конкурують
Коли бідні люди бачать можливість, вони з’ясовують, як це вдається іншим, наслідують їх і ніколи не розглядають інші шляхи, щоб отримати бажане. Замість цього вони вкорінюються у вірі, що робити те, що роблять інші – це найкраща річ, яку можливо зробити для себе.

7b. Багаті люди створюють
Мої багаті сусіди були незадоволені, коли дізналися, що їхній Porsche не того відтінку зеленого, про який вони мріяли. Через це вони вирішили на замовлення створити свій зелений Porsche з небаченими деталями.

 

 

8a. Бідні люди жаліються, засуджують і критикують
Більшість бідних людей дізналися, як бути бідними від своїх предків. Члени їхніх сімей змушували їх повірити, що все є «неправильним» замість правильного. Якщо ви коли-небудь чули, як хтось питає: «А що не так?» ви знаєте, що я маю на увазі.

8b. Багаті люди моляться і насолоджуються своїм благословенням
Багаті люди знають, що вони мають чимало привілеїв і не сприймають це як належне. Завдяки їхній вдячності, правильному сприйняттю подарунків, любові та обставин, вони здатні створити більше. Процвітає те, що хвалять.

 

 

9a. Бідні люди шукають непрофесіональні поради
Вони часто дослухаються до думок інших і шукають підтвердження від знайомих. Вони вірять майже всьому, що чують без розпитування авторитетних осіб. Вони приймають думки як факти і забороняють собі робити дослідження, задовольнившись відповіддю.

9b. Багаті люди шукають порад експертів
Заможні люди звикли думати самі. Якщо вони не можуть щось з’ясувати, то шукають експертну пораду. Зазвичай вони платять за такі поради і отримують безліч думок.

 

10a. Бідні люди мають великі телевізори
У бідних людей багато часу займає дрейфування серед випадкових зображень, які вони не можуть контролювати. Вони використовують свій вільний час для того, щоб уникнути мистецтва мислення (яке є найбільш складним завданням) і повірити загальному судженню, що це і є «розвага».

10b. Багаті люди мають великі бібліотеки
Багаті люди є освіченими і читають багато книжок. Вони використовують свої знання таким чином, щоб це приносило їм користь. Замість того, щоб дрейфувати у випадкових діях, вони прагнуть подумати, аби зрозуміти себе, інших і світ, у якому вони живуть. Фактично наскільки ваша особиста бібліотека збільшиться за роки, таким і буде ваш дім. І я можу це підтвердити!

Для того, щоб отримати правильну думку про те, як стати багатим, ви повинні вивчати багатих людей. Після цього ви станете тим, кого вивчаєте. Якщо зараз вас оточують люди, які ще не є багатими, просто робіть протилежне тому, що роблять вони. Скоро ви і самі зможете досягти фінансових мрій.»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...