facebook

Що їсти чоловікам, щоб їхній запах подобався жінкам

Дослідники з Університету Маккуорі в Австралії дійшли до висновку, що жінки віддають перевагу запаху тіла чоловіків, у раціоні яких багато фруктів і овочів, а також велика кількість рафінованих вуглеводів.

Зв’язок між запахом і тяжінням є частиною еволюції. Те, як пахне піт людини, говорить потенційному партнеру, наскільки він здоровий, пише obozrevatel.

“Ми давно знаємо, що запах є важливим компонентом привабливості, особливо для жінок”, – сказав провідний автор доктор Ян Стівен.

Дослідницька група оцінила кількість і колір овочів, які їла група здорових молодих людей. Зокрема, вони використовували спектрофотометр, який вимірює інтенсивність світла, випромінюваного певною речовиною.

Коли люди їдять овочі, пофарбовані в різні кольори, їхня шкіра набуває відтінку каротиноїдів, рослинних пігментів, які роблять їжу червоною, жовтою і помаранчевою. Результати показали, скільки каротиноїдів знаходиться в шкірі людини, що, відповідно відображає кількість фруктів і овочів, які вони їдять.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Учасникам-чоловікам також було запропоновано заповнити анкети, щоб оцінити загальні схеми живлення. Потім їм дали чисті сорочки і попросили зробити серію вправ.

Після цього жінкам-учасницям дали ці сорочки, щоб понюхати і згодом оцінити запах, заснований на безлічі факторів.

Вчені попросили описати сорочки і сказати, наскільки їхні власники привабливі, сильні або здорові.

Результати показали, що чоловіки, які їли більше фруктів і овочів, оцінювалися як більш привабливі і здорові, ніж чоловіки, які споживали багато вуглеводів.

Вони також виявили, що люди, які з’їли багато м’яса, були описані як такі, що мають більш інтенсивний запах, але цей запах не вважався поганим. А чоловіки, які харчуються вуглеводами і калорійними продуктами, мали найменш привабливі запахи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...