facebook

З вересня для українців підвищать ціни на незамінний продукт

Восени в країні очікується різке зростання цін на яйця

Про це розповів керівник Асоціації «Союз птахівників» Сергій Карпенко.

Експерт зазначив, що з лютого по вересень виробники були змушені відпускати їх за цінами значно нижчими за собівартість.

«Цінова ситуація в цьому році була навіть гірше, ніж в минулому році, відпускні ціни в певні періоди опускалися до рівня 2014 року. Як ми вже неодноразово констатували, для українського ринку яєць притаманні сезонні коливання, а починаючи з вересня, цей фактор повноцінно починає діяти», – додав Карпенко.

Глава Асоціації зазначив, що ринок яєць знаходиться в тому ж стані, що і ринок м’яса птиці – обсяги експорту в 1-м півріччі перевищують показник минулого року при збереженні обсягів виробництва.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За 7 місяців, за даними асоціації, експорт яєць збільшився на 38% до 658,2 млн штук у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«На сьогоднішній день існує досить високий попит на цю продукцію на зовнішніх ринках, тому обсяги експорту повинні перевищити торішні показники», – повідомив Карпенко.

При цьому в разі повторення спалахів пташиного грипу та наступних торгових обмежень з боку імпортерів дані плани можуть бути скориговані.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...