facebook

Кабмін засекретить імена одержувачів “решти” від оплати комуналки

Стало відомо, як експерти ставляться до часткового повернення зекономлених субсидій українцям

Так, старший консультант з питань соцзахисту населення Інституту місцевого розвитку Антон Левицький назвав виплати першим кроком до монетизації субсидій:

“Поки можуть бути складності, неточності, але влада стимулює людей до економії”.

У той же час, глава енергопрограмм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАНУ Валентин Землянський вважає систему компенсацій недосконалою:

“Багато субсідіанти заощадили набагато більше газу і електрики, а їм повернуть гроші за все за 100 кубів газу, або 150 кВт * год. При цьому держава ніяк не заохочує людей, які не отримують субсидії, але за свої кошти утеплюють житло, щоб менше витрачати енергоресурсів “.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також з’явилася інформація про те, що реєстр одержувачів субсидій, який Мінсоцполітики має створити до 20 грудня, буде закритим. Доступ до нього отримають лише працівники Мінсоцполітики та управлінь соцзахисту населення.

Нагадаємо, реєстр готується за розпорядженням Кабміну для прозорого і ефективного управління призначенням жілсубсідій. Причина обмеження доступу в тому, що в реєстрі міститься інформація про доходи громадян та інші персональні дані, розголошення яких заборонено законом.

Нагадаємо, опитування в Україні показав, що населення стало більше економити і урізати свої витрати.

Раніше в будівлю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг увірвалися розлючені активісти. «Слід припинити комісії», – вигукнув один з активістів, після чого в бік глави НКРЕКУ Дмитра Вовка полетів черевик.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...