facebook

У Міненерго повідомили хорошу новину споживачам електроенергії

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України не планує переглядати тариф на електроенергію для населення через угоду ПАТ «Центренерго» на поставку 700 тис. тонн антрациту по $113/т.  Про це повідомила заступник міністра з питань європейської інтеграції Наталія Бойко в коментарі телеканалу “Newsone”.

«Міністерство (енергетики та вугільної промисловості – авт.) не очікує перегляду тарифу (електроенергії для населення – авт), тому що ця ціна вписується в те, що було закладено «Центренерго» в їхньому фінансовому плані Урядом у березні цього року.

Відповідно, для Центренерго – це та рамка, яку вони можуть собі дозволити по своєму чинному фінансовому плану, тому ми не очікуємо на підвищення ціни», – сказала Бойко. За її словами, завдяки зусиллям Уряду і тому, що було зекономлено велику кількість антрациту в зв’язку з тимчасовими надзвичайними заходами, також у зв’язку з тим, що ми споживаємо більше гідроелектроенергії, також електроенергії, яку генерують атомні станції, оптова ціна зараз зменшилась.

Нагадаємо, “Центренерго” уклало із XCOAL Energy & Resources (США) контракт про постачання близько 700 тис. тонн вугілля антрацитної групи до кінця 2017 року. Ціна першої партії складе $113/тонна. Наразі в тарифах населення закладена ціна в 1,73 тис. грн за тонну, тобто $65 за тонну. Різниця становить $48 за тонну.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...