facebook

Швейцарія передасть НАБУ компромат на “спонсора” Яценюка Мартиненка

Суд зобов’язав правоохоронців надати українському слідству інформацію про рахунки панамської компанії екс-нардепа.

Близький соратник Яценюка, екс-нардеп від фракції “Народний фронт” Микола Мартиненкопрограв суд у Швейцарії, де він безрезультатно намагався заблокувати рахунки та завадити передачі інформації українському слідству, передає “Deutsche Welle”.

Як зазначається, йдеться про рахунки панамської компанії, на які, за даними Національного антикорупційного бюро, надходили хабарі, призначені для українських нардепів і чиновників у зв’язку з постачанням обладнання на українські АЕС.

Правоохоронці мають надати документи, що підтверджують надходження на рахунки Мартиненка 6,4 млн євро.

За даними видання, з 2013 року Генпрокуратура України гальмувала співробітництво українських та швейцарських правоохоронців у розслідуванні кримінальних справ проти нього. Обмін інформацією почався лише рік тому, проте цьому завадили судові позови.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У зв’язку з можливими хабарами прокуратура Швейцарії ще з 2013 року проводить розслідування за підозрою в підкупі іноземних посадових осіб і відмиванні коштів. Однак, як повідомляли раніше швейцарські ЗМІ, Генеральна прокуратура України роками гальмувала надання міжнародної правової допомоги у цій справі. Розслідування у Швейцарії не зрушувало з місця до 2016 року, поки за цю справу не взялося НАБУ. З того часу, як випливає з судових документів, між українськими та швейцарськими правоохоронцями відбувається активний обмін інформацією”, – пише DW.

Варто додати, що Мартиненко заявляв в суді, що судовий процес в Україні не відповідає міжнародним правовим стандартам, а передача інформації про рахунки шкодить його діловій репутації.

Нагадаємо, політика підозрюють в розтраті коштів ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”. Йдеться про схему закупівлі уранового концентрату за завищеними цінами. У наслідок чого, держпідприємству було завдано збитків на понад 17 млн дол.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...