facebook

Кому дозволено їздити на нерозмитненому авто в Україні

Власники автомобілів на єврономерах часто посилаються на Стамбульську конвенцію, яка дозволяє українцям використовувати авто з іноземною реєстрацією, ввезені іноземцями. Проте для цього є певні умови.

Конвенція розрізняє два види транспортних засобів – комерційного використання (для міжнародних транспортних перевезень) та приватного використання.

Під час приватного використання пільги у сплаті митних платежів надаються тільки іноземцям. Проте для комерційного використання такі авто в Україну можуть ввозити і жителі країни.

Підкреслюється, що у більшості випадків іноземні автомобілі ввозяться в Україну з використанням так званого зеленого коридору, що автоматично декларує транспортний засіб для особистого використання.

Якщо ж водій скаже, що обрав зелений коридор помилково, то на порушника можуть скласти протокол за статтею 471 Митного кодексу України. Або навіть конфіскувати авто за статтею 472.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Стамбульська Конвенція дійсно дає можливість третім особам використовувати тимчасово ввезені автомобілі, але тільки за певних умов.

Транспортні засоби комерційного використання можуть водити українці, які працюють на користь власника такого авто. Тобто, перевозять вантаж.

Для приватного використання кожна країна сама обирає, чи надавати своїм громадянам можливість використовувати ввезені авто. В Україні тимчасово ввезені авто особистого використання заборонено передавати іншим особам (частина 4 статті 380 Митного кодексу України).

Тобто українці не зможуть користуватися автомобілями на єврономерах, які ввезли іноземці.

Нагадаємо, народний депутат Роберт Горват вважає, що проблема “автомобілів на іноземній реєстрації” остаточно зникне тільки тоді, коли простий українець зможе придбати автомобіль за ціною не вище за середню в Європі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...