facebook

Голова МЗС Німеччини знову виступив за поступове скасування санкцій ЄС щодо Росії

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Європейський союз мав би поступово скасовувати санкції, запроваджені щодо Росії через її агресію проти України, в разі істотного поступу в мирному процесі відповідно до мінських домовленостей.

steinmeier_germany

«Санкції не є самоціллю, вони натомість мали б заохочувати до зміни поведінки», – заявив він в інтерв’ю, яке оприлюднила німецька мережа місцевих газет RedaktionsNetzwerk Deutschland.

На його думку, підхід «усе або нічого» може виглядати добре, та він не працює.

При цьому він наперед відкинув закиди про те, що виступає «захисником Кремля».

Попереднє інтерв’ю Штайнмаєра, в якому він розкритикував навчання НАТО на Сході Європи й закликав натомість до відновлення діалогу з Росією, викликало різку критику серед низки німецьких політиків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це вже не перша така заява міністра закордонних справ Німеччини, в якій він суперечить позиції Євросоюзу і країн-членів, зокрема, канцлера Німеччини Анґели Меркель, а також керівництва США й інших країн «Групи семи»: санкції, накладені через агресію на сході України, будуть скасовані тільки після повного виконання Росією мінських домовленостей.

Головний пакет таких санкцій ЄС, як очікують, буде наступного тижня продовжений іще на півроку.

У п’ятницю Євросоюз продовжив іще на рік інший із кількох пакетів санкцій щодо Росії, який накладає обмеження на відносини з окупованим Росією українським Кримом. ЄС, як і США і країни «Групи семи», заявляють, що «кримські» санкції будуть діяти до деокупації півострова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...