facebook

Радник Адміністрації Президента пояснив, що бракує українським розробкам для всесвітнього успіху

Позаштатний радник Адміністрації Президента України Борис Тiзенгаузен вважає, що вітчизняні розробки мають шанс на успіх лише як окремі технології, а не в якості самостійних програм через брак багатомільйонних рекламних бюджетів.

Він запевняє, що українські розробки стають здобиччю гігантів ринку. Наприклад, як це сталося з українським стартапом Viewdle, який купив Google.

Така ж історія відбулася з одеським стартапом Looksery. Цей мобільний додаток обміну повідомленнями з фото і відео придбав Snapchat за 150 мільйонів доларів. Уся команда переїхала з Одеси до США.

Як тільки на ринку з’являється успішний стартап або “продукт додаткових можливостей”, його відразу купують або поглинають гіганти ринку – така об’єктивна реальність. Для наших розробників, впевнений Тiзенгаузен, все-таки є можливість добре заробити, але не конкурувати з гігантами,
– розповів він.

Будь-який стартап з України, якщо говорити про месенджери, чи соцмережі, потрібно орієнтувати на глобальний ринок. Однак, конкурувати з рекламними бюджетами лідерів ринку є самогубством, впевнений Тiзенгаузен.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас український програміст Андрій Музиченко бачить також складність розвитку для національних розробок у небажанні українців відмовлятися від світових продуктів.

“Українські користувачі не готові платити за класні ідеї своїх співвітчизників. Компанії зі збору коштів не покривають потреб розробників. Тому сильні команди програмістів, натхненні зробити щось грандіозне, зазвичай перекваліфіковуються і працюють на закордонного замовника”, – зазначив Музиченко.

Більше про українські розробки читайте у матеріалі: The Ukrainians, Nimses та інші: чи мають майбутнє українські розробки

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...